Fra t-skjorte til sofapute

Jeg har alt for mange t-skjorter liggende å slenge fordi jeg ikke har hjerte til å kaste noen verdens ting. De fleste er fillete, utvaska og stygge så jeg tenkte det hadde vært morsomt å gjøre noe kreativt med dem, samtidig som jeg slipper å kvitte meg med dem for godt.

Du trenger:

-En t-skjorte du ikke lenger bruker

-Noen fine stoffer

-Litt pynt i form av nagler, knapper, lignende

-En pute (mine er 50x50cm)

Det du gjør:

Klipp ut den delen av t-skjorten du vil bruke. Et forstykke og to bakstykker etter størrelsen på puten din. De to bakstykkene skal være litt brede slik at de overlapperhverandre med noen cm når de legges oppå forstykket. For å feste t-skjorten er det greit å bruke vliselin med lim på begge sider. Klipp det i riktig størrelsen og stryk det først på utklippet, deretter drar du av papiret på andre siden og stryker det midt på forstykket (eller hvor du enn vil plassere det). Sy med sikksakksøm rundt kantene.

Overlock / bruk sikksakk rundt alle kanter og legg alle delene rett mot rett som på bildet. Det ene bakstykket er ikke med, men det skal altså legges over på venstresiden. Sy en søm rundt hele firkanten og fest på eventuell pynt. Vips, så har du en ny sofapute!

Har en haug med gamle t-skjorter så det blir nok noen flere prosjekter.

#DIY #sy

 

 

2 kommentarer

Så smart! Det har jeg aldri tenk på :)

Hookvalley

07.03.2014 kl.11:41

Kjempesmart :)

Skriv en ny kommentar

hits