About a Boy

Noen bøker blir bare bedre for hver gang jeg leser dem. About a Boy er en sånn bok. Jeg aner virkelig ikke hvor mange ganger jeg har lest den. Kanskje 6-7? Nei, jeg tørr ikke si. Dette er en slik bok hvor jeg i det ene øyeblikket kan sitte og le og i neste øyeblikk gråte for den er en fantastisk blanding av glede og alvor.

♥ Tittel: About a Boy

Forfatter: Nick Hornby

♥ Utgitt: 1998

♥ Antall sider: 278

Dette står om boken på Adlibris: Will Freeman, 36 år, ønsker seg ikke barn. Men han har overhode ikke noe i mot single mødre, i hvertfall ikke Angie. Han melder seg inn i EFAS (Enslige Foreldre - Alene Sammen) og dikter opp en to år gammel sønn. Så kommer 12 år gamle Marcus inn i bildet. Han føler seg utenfor på skolen, og foreldrene har nettopp gått fra hverandre. En dag møtes Marcus og Will, og Marcus forstår at Will har peiling på en god del mer enn mange andre voksne. Dette vil han gjerne utnytte, men spørsmålet er om Will ønsker å være med på laget.

Dette er en sånn bok der du virkelig blir glad i karakterene. Selv når de gjør dumme ting og man får lyst til å hoppe inn i boken for å banke litt vett inn i dem. Både Will og Marcus er ganske uforutsigbare og det er nesten så de er litt hjelpesløse til tider. Det er derfor de er så herlige. Man blir så rørt over hvor hardt de prøver, men ofte står de i veien for seg selv. Sier bare: les den.

Filmen fra 2002 er også verdt å se! Den er fantastisk.

Én kommentar

ingrid

07.03.2014 kl.07:39

Har sett filmen :) Kjempekoselig ^^

Skriv en ny kommentar

hits