Brille: "Folk flest sover ikke nakne" av Harald Eia, Ole-Martin Ihle og Nils Brenna

Og 149 andre fakta om det norske folk.

Tittel: Brille: Folk flest sover ikke nakne Forfatter: Harald Eia, Ole-Martin Ihle og Nils Brenna

Utgitt: 2013 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag Antall sider: 217

Denne lille boken fikk jeg til jul av min kjære mor etter å ha pekt den ut for henne i en bokhandel. Det er rett og slett en bok med spørsmål fra "Brille". Illustrert med ordskyer og søylediagram (der fikk jeg nettopp bruk for litt mattekunnskap fra barneskolen). Jeg elsker "Brille". Det er et av de få programmene jeg gidder å skru på tven for. Ellers ser jeg mest tv på nettet, men jeg har nå sagt opp tv-norge abonnentet etter å ha sett alle sesongene av "Åndenes makt". Som forsåvidt også er et sykt underholdene program. Folk bare nikker samtykkende når de synske forteller at "Det var din døde far som gikk tur med hunden din". Jeg har fnist meg gjennom ganske mange episoder for å si det sånn. Dette betyr ikke at jeg ikke tror på spøkelser og nisser altså. De bare har så morsomme løsninger på ting noen ganger. Tilbake til Brille.

Boken er delt opp i forskjellige temaer: sex og samliv, lynne og psykologi, fysikk og kjemi, kropp og smak og drømmer og håp. Så den er veldig oversiktelig og det er lett å finne tilbake til morsomme sider.

På slutten av boken kommer det en rekke ordskyer hvor du i likhet med tv-programmet skal gjette på hva det er blitt spurt om. Jeg prøvde meg på en del av dem, men gurimalla det var vrient. Nei, jeg klarte ikke gjette noen av dem. Hva har Lars Monsen, Trond Viggo Torgersen, Harald Eia og Alex Rosén til felles? Vet du? Jeg var ikke i nærheten engang. Svar: folk tror de ville passet bra som ungdomsskolelærere. Så fant ut at det var mer underholdene å studere ordskyene i stede for å prøve å gjette på dem. Jeg fikk så dårlig selvtilitt av det.

Det er en perfekt bok å ha på nattbordet for å bla litt i før du legger deg. Eller ved kjøkkenbordet mens du spiser frokost osv. Jeg skulle ønske jeg hadde spart litt mer på den, men jeg leste den på en kveld.

Så om du lurer på i hvilket fylke de tregeste folka bor eller om folk vet hva boblene i kokende vann er, så er dette absolutt en bok du bør ta en titt i.

#brille #bøker

9 kommentarer

siribokoholiker

19.03.2014 kl.20:11

Oj, jeg har ikke hørt om denne boken i det hele tatt! Liker det programmet ganske så godt, og tar meg selv i å starte samtaler med temaer de har snakket om i det programmet svæææært ofte. Det er jo så interessant, og samtidig kult! Det er jo ingen programmer som er liknende ^^'

Takker for supert lesetips, og denne må enten lånes på biblioteket eller bli kjøpt ;D

- Siri

Tharto

19.03.2014 kl.20:17

siribokoholiker: Haha, jeg stjeler også mange samtaleemner fra Brille :P

Pia Amariel

20.03.2014 kl.12:14

Har faktisk ikke fått med meg den boka der! Brille er et av de få programmene jeg også følger med på på tv. Noen ganger overrasker jeg meg selv ved å faktisk klare å svare riktig på en del av spørsmålene, da blir jeg en anelse stolt av meg selv, hihi. Bare dumt jeg ikke har BBC Entertainment også, for der går QI som er så å si det samme konseptet. Det er liksom ikke helt det samme å måtte se det ulovlig på nettet :/

Tharto

20.03.2014 kl.19:21

Pia Amariel: Jeg Har BBC Entertainment. Men det er mange av de samme episodene som går hele tiden :) Men likevel artig.

Weronika Ellen Irena

22.03.2014 kl.13:39

Ok, nå må jeg begynne å se på dette programmet!

Tharto

22.03.2014 kl.15:19

Weronika Ellen Irena: jaa! Har du ikke sett det før? :O Tror du vil elske det

Akima K. Montgomery

22.03.2014 kl.18:32

Har som Weronika ikke sett Brille, men syns boka hørtes interessant og underholdende ut :) Dessuten høres det ut som en typisk sånn bok som hadde funket kjempegodt de gangene man ikke vil lese noe ordentlig, men trenger å lese noe likevel liksom for eksempel ved leggetid eller når man spiser frokost.

Hookvalley

25.03.2014 kl.10:55

Denne boken høres kjempebra ut :) Det er en av de få bøkene jeg tror jeg kunne lest faktisk, hehe :)

Tharto

25.03.2014 kl.11:07

Hookvalley: hehe :P

Skriv en ny kommentar

hits