"Alice's Adventures in Wonderland" av Lewis Carroll

Tittel: Alice's Adventures in Wonderland / Forfatter: Lewis Carroll (Charles Lutwidge Dodgson) / Utgitt: 2010 [1865] / Forlag: Barnes & Noble / Antall sider: 109 av 1165 / Stjerner: 5/5 

Jeg gikk bananas på bookdepository for noen uker siden og klikket blant annet denne nydelige utgaven av Alice's Adventures in Wonderland & Other Stories opp til det kalde nord. Den er helt fantastisk nydelig og ser helt praktfull ut i bokhyllen min. Jeg har siklet på denne serien med bøker lenge og endelig er noen av dem mine. Hurra for boksalg. Kommer nok til å bestille meg enda flere av leatherbound classics fra Barnes and Noble for de er virkelig helt fortryllende. Alle har et forhold til Alice's Adventures in Wonderland. Uansett som det er gjennom Disneys tegnefilm, andre filmer eller i bokform. Boken er nemlig filmatisert en rekke ganger. Den er blitt laget stumfilm av tre ganger, tv-filmer, tegnefilmer osv osv. Det er rett og slett en historie som aldri går ut på dato. Alice i Eventyrland var aldri en del av VHS-samlingen min som barn. Den finnes heller ikke i DVD/Blu-Ray samlingen min som 22-åring. Den eneste forklaringen på dette er vel at jeg har prioritert andre filmer. Etter å ha lest denne lille historien slo det meg hvor god Disneyfilmen faktisk er. Jeg ble faktisk litt overrasket.

 

 

Jeg er ganske sikker på at alle kjenner til plottet i Alice's Adventures in Wonderland så det skal jeg ikke bruke tid på. Jeg ble faktisk litt forelsket i denne historien etter å ha lest Lewis Carrolls ord. Ikke minst hadde Alice en mye dypere karakter enn jeg tidligere hadde tiltenkt henne. Det var utrolig fornøyelig å lese hennes fantastisk barnslige tankegang og følge henne på veien gjennom Eventyrland. Hele historien opplevde jeg også som mye mer komisk enn det jeg hadde hatt inntrykk av fra Disneyfilmen. Disneyfilmen er faktisk litt skummel i forhold til den lette stemningen i boken. Dette er en veldig søt historie som til tross for å være 149 år gammel er like aktuell i dag. Selv om dette er en barnebok tror jeg godt voksne også ville få en god del ut av å lese denne. Denne boken gikk rett inn på favorittlisten min. Noe som ikke engang var i tankene mine at den kunne gjøre før jeg faktisk leste den.

 

Hva synes dere om Alice's Adventures in Wonderland?

#Aliceinwonderland #bøker

4 kommentarer

ingrid

27.03.2014 kl.21:24

Helt enig i at den var overraskende bra :)

Jeg har også en Barnes and Noble edition, men ikke den samme som deg :) Da jeg var i York kjøpte jeg Alice, Secret Garden, Brontë sisters og Huck Finn i disse vakre bøkene - og fiksa halve pensumlista for engelsk litteratur i samme slengen :)

siribokoholiker

27.03.2014 kl.23:17

Wow, for et nydelig cover <3 Jeg forelsket meg i det, og inntrykket ble forsterket med alle koppen og kaninen( helledussan, er det en ring?- superfin i så fall :D).

Jeg tror jeg har en versjon av Alice in Wonderland i bokhylla mi hjemme, men jeg er litt usikker. Leste den i alle fall for mange år siden, men det er nok Disneyversjonen som alltid vil være i mitt hjerte. ( Selv om jeg hadde forelsket meg i boken dersom jeg hadde hatt en slik utgave-wow!!)

- Siri

Tharto

27.03.2014 kl.23:38

siribokoholiker: Ja :) En fin ring jeg fikk i julegave av en venninne.

Little Miss Sunshine

28.03.2014 kl.14:05

Åååh, så fin den var! Jeg kjøpte en lignende versjon av Peter Pan, men tror ikke det var Barnes & Noble... Veldig fin i alle fall! :-) Og The Book Depository er BEST!

Skriv en ny kommentar

hits