"Slik har jeg det nå" av Meg Rosoff

Tittel: Slik har jeg det nå (Orginaltittel: How I Live Now) / Forfatter: Meg Rosoff / Utgitt: 2005 [2004] / Forlag: Damm Antall sider: 187 / Stjerner: 5/5 ♥ Lånt på biblioteket 

Dette er en sånn bok der det behøves litt påskegodt for å komme seg velberget igjennom. Jeg så filmen for et par uker siden og synes den var så bra at jeg dro på biblioteket dagen etter for å låne meg boka. Det er lenge siden jeg har grått så mye av en film. Jeg er jo generelt veldig sippete når det kommer til både bøker og filmer. Tårene sitter løst hos meg uansett om det er fordi historiene er fine eller triste eller begge deler. Spesielt når det er snakk om begge deler.

 

Siden jeg likte historien såpass godt gjorde det meg ingenting å lese boka etter å ha sett filmen. Men det blir jo ofte slik at den historien man først får servert er den man liker best. Filmen hadde en bedre historie som stakk litt dypere i hjertet, mens boka var litt snillere. Det er jo faktisk en barnebok så så veldig nærgående krigsskildringer hadde kanskje ikke vært så passende. 22-åringer er vel heller ikke akkurat bokas målgruppe. Men i hovedsak var karakterene og handlingsforløpet det samme. Det er en bok som føles veldig aktuell og anbefales på det sterkeste. Kan tenke meg at den passer godt for ungdom mellom 14 og 17. Nettopp fordi boka er tiltenkt litt yngre lesere gir jeg den full pott, for i sin sjanger synes jeg faktisk den fortjente det.

 

 

Kort fortalt handler boken om amerikanske Daisy som blir sendt til England for å bo med familien der. Hun trives utrolig godt der med søskenbarna sine og forelsker seg i sin fetter Edmund. Men krigen bryter løs og den lille familien bestående kun av barn (da den ene voksne er reist vekk og kommer seg ikke tilbake) skilles fra hverandre. Jeg har forstått det slik at det er snakk om en tredje verdenskrig og hvem som egentlig er fienden vet man heller ikke. Men det er ikke så viktig Noe mer om handlingen trenger du ikke vite.

 

Det eneste jeg ikke likte ved denne boken var faktisk bruken av store bokstaver. Det ble brukt veldig mye gjennom hele teksten og ser slik ut: «..så scoret hun en Stor Rund Null» eller «..Det Var LEIT Å Høre». Det var kanskje brukt i stede for kursiv for å understreke ord, men ble brukt så hyppig at det føltes som om annenhver setning var skrevet slik. Det var iallefall ganske irriterende i begynnelsen, jeg har aldri vært borti slik bruk av store bokstaver så det var veldig uvant.

 

Noen av dere som har sett filmen (How I Live Now) eller lest boka? Nå skal jeg begynne på neste påskebok. Jeg har klart å balansere koselesing og eksamenslesing ganske bra så langt. Ooog i kveld er det Poirot folkens!

#påske #bøker

5 kommentarer

siribokoholiker

17.04.2014 kl.19:20

Jeg er redd for at Poirot kræsjer med en annen krimserie jeg følger med på, altså Mayday. Så jeg tar opp Poirot og ser det heller i morgen :) Han er jo den store favoritten, og jeg husker at jeg lagde et portrett av han i K&H på ungdomsskolen ;)

Har hørt om denne boken, og lest enkelte omtaler. Omtalene forteller blant annet at filmen er mye bedre enn boken osv, så vet ikke om jeg skal ta meg bryet til å lese den. Er jo litt utenfor målgruppen selv :)

- Siri

Tharto

17.04.2014 kl.21:59

siribokoholiker: for meg vil Poirot alltid komme først ? hehe.

ahaa, har faktisk ikke lest noen anmeldelser av boka, men den tar jo bare 2-3 timer å lese. Filmen var helt tydelig rettet mot en eldre målgruppe, er vel derfor den virker bedre.

siribokoholiker

17.04.2014 kl.22:28

Sv- tro meg, ville vært slik hos meg også. Men er borte på besøk, og da er det ikke lett å bli enig :p

Akima K. Montgomery

22.04.2014 kl.22:26

Har ikke lest boka eller sett filmen, men har tenkt å få gjort noe med begge deler etter hvert regner jeg med. Men siden det var snakk om Meg Rosoff tenkte jeg å benytte anledningen til å anbefale deg å lese "Picture me gone" som er hennes nyeste bok. Den HAR jeg lest og den var superfin med utrolig presise skildringer og sånt. Anbefales!

Forøvrig fikk jeg lyst på sjokoladekaniner nå ;)

Weronika Ellen Irena

01.05.2014 kl.16:55

så fine bilder, thea!

Skriv en ny kommentar

hits