Ti små negerbarn

Tittel: Ti små negerbarn (And Then There Were None/ Ten Little Niggers) / Forfatter: Agatha Christie / Først utgitt: 1939 / Stjerner: 5/5

Ti små negerbarn er tittelen på et barnerim som forteller om hvordan ti barn blir tatt av dage. Nøyaktig etter samme oppskrift mister hovedpersonene i denne boken livet. Ti mennesker - samlet på en øde øy - blir myrdet en etter en. Ingen vet hvem som er morderen er eller hvor han skjuler seg. © DnBB AS

Boken er kjent som Agatha Christies mesterverk og det er kanskje ikke så rart. Det er en liten bok med et handlingsforløp som er både enkelt og fengslende. Jeg elsker denne type krim hvor handlingen utspiller seg i et "lukket rom". I dette tilfellet en øy. Jeg elsker også utgaven min av boken. Det er kjøpt for en tyver på loppis og sidene har fått en del flekker som gjør boken fryktelig sjarmerende. Det jeg likte best ved boka var at jeg ikke følte meg som en tilskuer, men jeg følte meg nesten som en av personene på denne øya. Like uvitende som alle andre om hvem som står bak. Skulle ønske jeg kunne hviske boken ut av hukommelsen for så å lese den på nytt.

Det var en herlig bok å ta meg seg på ferie. Det går ann å legge den fra seg og plukke den opp når det passer, og det tar ikke hundre år å komme seg inn i handlingen. Pluss at det er jo litt deilig å lese om skumle greier når du ligger trygt i solstolen med iste og en god venninne. :)

 #bøker

4 kommentarer

meru

13.07.2014 kl.06:28

Tror jeg gikk på ungdomsskolen når jeg leste den boka sist:) må lese den igjen en dag:)

Ingrid

13.07.2014 kl.08:48

Denne boken har jeg faktisk lest. Kjempespennende :)

ingrid

13.07.2014 kl.10:52

Den må jeg kanskje ta en titt på om jeg får muligheten :)

siribokoholiker

13.07.2014 kl.10:53

Jeg har skaffet meg 15 av bøkene til Agatha Christie, men ingen av dem var dessverre denne. Skal lete i boksamlingen til besteforeldrene mine, for da kan det hende jeg finner den :D For denne må jeg jo lese!

Fin omtale ;)

- Siri

Skriv en ny kommentar

hits