A Great and Terrible BeautyTittel: A Great and Terrible Beauty (Gemma Doyle #1) / Forfatter: Libba Bray / Utgitt: 2003 / Forlag: Ember / Antall sider: 403  / Stjerner: 5/5

"Because you don't notice the light without a bit of shadow.

Everything has both dark and light.

You have to play with it till you get it exactly right."

A Great and Terrible Beauty er en bok som har ligget alt for lenge i TBR lista mi på goodreads. Så jeg tok meg sammen og sendte den inn som et bestillingsforslag til biblioteket. Og tenk, etter bare et par dager hadde de bestilt den. Nå er den altså mottatt, lest og elskeeet av meg. Jeg KAN bare IKKE vente med å få kloa i neste bok i triologien. For jeg trenger liksom å vite hvordan historien fortsetter, sånn asap liksom.

Boken bekrefter det jeg allerede hadde en mistanke om. Nemlig at jeg elsker Libba Bray. Jeg slukte Deviners i begynnelsen av januar, men har ikke somlet meg til å plukke opp noen av hennes andre romaner før nå. Jeg vet ikke egentlig helt hva jeg skal si om denne boken. Jeg likte plottet, jeg elsket karakterene, de var godt beskrever og ble ikke bare krakterklumper som man ikke får så mye ut av. Jeg likte stilen boken var skrevet i og jeg elsket elsket Gemma! Boken er også satt til slutten av 1800-tallet. Jeg liker ofte bøker hvor handlingen foregår på 1800-tallet eller ble skrevet i den perioden så det var et stort pluss for min del.

It's 1895, and after the suicide of her mother, 16-year-old Gemma Doyle is shipped off from the life she knows in India to Spence, a proper boarding school in England. Lonely, guilt-ridden, and prone to visions of the future that have an uncomfortable habit of coming true, Gemma's reception there is a chilly one. To make things worse, she's been followed by a mysterious young Indian man, a man sent to watch her. But why? What is her destiny? And what will her entanglement with Spence's most powerful girls and their foray into the spiritual world lead to?

Instagrambilder fordi kameraet mitt ikke fikk plass i vesken min og ble lagt igjen hjemme hos mamma. Jeg har lest masse fine bøker i sommer som jeg har lyst til å dele med dere, men har vært opptatt med flytting, jobb og hyttetid.

#bøker #sommer

9 kommentarer

Caroline

23.07.2014 kl.22:29

Har utrolig lyst å lese den!

Tharto

23.07.2014 kl.22:31

Caroline: Det synes jeg du skal også :) Løp på biblioteket i morgen

Little Miss Sunshine

24.07.2014 kl.11:32

Åh, den hørtes ut som midt i blinken for meg! :-D

siribokoholiker

26.07.2014 kl.15:12

Weee, denne boken må jeg prøve å skaffe meg :D jeg liker også veldig ofte bøker plassert i den perioden. TAKK FOR EN FLOTT OMTALE :D

- Siri

Ingrid

01.08.2014 kl.20:57

Har ikke lest den, men høres bra ut :)

Weronika Ellen Irena

02.08.2014 kl.22:27

Så fint bilde det siste! har endelig begynt på en av bøkene du lånte meg tidligere, haha. Er litt treig med å begynne.

Akima K. Montgomery

03.08.2014 kl.08:50

Å, den boka (og hele serien i grunnen) er veldig fin. Særlig første boka har jeg lest flere ganger siden det er så engasjerende og magisk og jeg husker at jeg likte karakterene svært godt og hvordan noen av dem i mine øyne var lite sympatiske en del av tiden, men så følte man for dem og likte dem likevel. Fin omtale!

Tharto

03.08.2014 kl.12:21

Akima K. Montgomery: ÅÅh, nå følte jeg at jeg ble helt gæren av ikke å ha neste bok. Biblioteket må sette opp farten. hehe. Ja er helt enig, karakterene vokste skikkelig på meg i løpet av boken!

Tharto

03.08.2014 kl.12:22

Weronika Ellen Irena: Hva leser du? :)

Skriv en ny kommentar

hits