Sirkelen

Tittel: Sirkelen / Forfatter: Mats Strandberg og Sara Bergman Elfgren / Utgitt: 2012 [2011] / Forlag: Gyldendal / Antall sider: 528 / Stjerner: 2/5

Jeg hadde hørt mye bra om denne boken, likevel var jeg ganske treg med å lese den, men til slutt ble den med meg hjem fra biblioteket. Leste den da jeg var hjemme på ferie i romjula og i begynnelsen av januar. Jeg var hjemme helt til den 8. januar faktisk, til tross for at jeg hadde min første forelesning den 6. januar. Sånn kan det gå når man er tidlig ute med å bestille billetter.

Dette handler boken om

On a night after the apparent suicide of high school student Elias Malmgren, a blood-red moon fills the night sky. Minoo wakes up outside her house, still in her pajamas, and is drawn by an invisible force to an abandoned theme park on the outskirts of town. Soon five of her classmates--Vanessa, Linnea, Anna-Karin, Rebecka and Ida--arrive, compelled the same force. A mystical being takes over Ida's body and tells them they are fated to fight an ancient evil that is hunting them. The park is a safe haven; the school, a place of danger. The six are wildly different and definitely not friends?but they are the Chosen Ones.

As the weeks pass, each girl discovers she has a unique magical ability. They begin exploring their powers, but they are not all firmly committed to their mission--to discover the truth about Elias's death. Then a horrible tragedy strikes within the circle. Newly determined to fight the evil forces, they begin to learn magic from The Book of Patterns, an ancient work with a will of its own that reveals different things to different witches.

Boken var litt treg til å begynne med. Jeg var nesten halvveis før jeg begynte å like den. Jeg synes heller ikke plottet var så veldig intressant, det hele minnet meg bare veldig om The Secret Sircle, men med hakket mer irriterende karakterer. Jeg klarte ikke helt å finne sjelen i boken. Avslutningen var grei. Jeg ble litt overrakset, men kom fort over det. Det kan være at jeg er litt for gammel for denne boken for jeg følte ikke den gav meg noe nytt i det hele tatt. Kanskje jeg hadde likt den om jeg ikke allerede hadde sett tv og lest bøker med akkurat samme type plott litt for mange ganger. Får skylde på mæ sjæl denne gangen.

Her er Lurven som holdt meg med selskap gjennom denne boken.

# bøker

9 kommentarer

Akima K. Montgomery

17.01.2015 kl.11:34

Jeg har jo likt denne boka og resten av serien ganske godt, jeg da, men det er jo smak og behag og du har rett i at det mangler litt på originalitet. Det jeg dog syns er veldig fint i serien er at alle hovedkarakterene har ting som gjør dem litt usympatiske, men at man heier på dem likevel. Jeg liker spenningen som ligger i å bli grenseløst frustrert over en karakter og likevel håpe på det beste for nevnte karakteren. Fine kattebilder, virker som et koselig selskap når man leser :)

Tharto

17.01.2015 kl.11:50

Akima K. Montgomery: De jeg kjenner som har lest boken har også likt den godt :) Den bare traff meg ikke rett og slett. Takk :) Lurven var koselig selskap!

siribokoholiker

17.01.2015 kl.15:58

For noen herlige bilder :D Både av den bedårende pusen og det stemningsfulle bildet av boken.

Kjøpte denne boken til min lillebror i julegave, så hadde håpet på at du likte den bedre :p han er riktignok 13 år, så kanskje han faller mer innenfor målgruppen? Han har heller ikke lest så mye av bøker heller, så han er vel ikke like kresen som deg og meg :D ? hehe, Jeg vil likevel gi den en sjanse. Men synd du ikke likte den :/

- Siri

Tharto

17.01.2015 kl.16:07

Takk. :-) Det kan godt hende han liker den. selv om alle hovedkaraktere er kvinnelige, synes det kunne vært litt mer varierende. Men ja han passer nok bedre inn i målgruppen for meg ble den til tider litt barnslig :-P Også er vi kanskje litt kresne vi som har lest mye, det er en mulighet for det ja.

Weronika Ellen Irena

18.01.2015 kl.20:35

Liker når du skriver om bøker du ikke likte så godt jeg! Jeg sitter fortsatt med H.C.Andersen sine eventyr. Er så treg med å lese.

Og lurven var skummel irl!!

Tharto

18.01.2015 kl.23:08

Weronika Ellen Irena: Nei han er ikke skummel. Han var bare litt hyper når du var på besøk :) Han er jo vant til å være ute å røre seg mere.

sarah emilie

27.02.2015 kl.18:32

kan noen hjelpe meg å finne motive i denne boken?tuusen takk

sarah emilie

27.02.2015 kl.18:36

kan noen hjelpe meg å finne motive i denne boken?tuusen takk:)

Tharto

28.02.2015 kl.16:05

Hei, du har motiver som vennskap, det overnaturlige og det gode mot det onde, ungdom og kjærlighet. Det var det jeg kom på. Håper det hjalp. :)

Skriv en ny kommentar

hits