Steelheart

Tittel: Steelheart (Reckoners #1) / Forfatter: Brandon Sanderson / Utgitt: 2013 / Forlag: Gollancz / Antall sider: 386Stjerner: 3/5

Steelheart er den tredje romanen av Brandon Sanderson jeg leser. Siden jeg elsket elsket elsket både Elantris og Warbreaker hadde jeg ganske store forventninger til denne. Jeg tenkte ikke på at denne ligger i en annen sjanger en de to andre og er også kanskje ment for et annet publikum. Jeg hadde lest alle bøkene jeg hadde med meg hjemmover i jula og kjøpte meg denne på Gardermoen på vei tilbake til Tromsø. Siden den rullende døra man bruker for å gå bak i flyet tydligvis hadde slått seg vrang ble flyet ganske forsinka og jeg fikk god tid på meg til å komme meg langt inn i fortellingen. Ble litt distrahert av ipaden til babyen ved siden av som spilte grusomt irrierende videoer hele veien. Hva gjorde foreldre før nettbrettet liksom? Lot de være å plage andre passasjerer med "Hjulene på bussen" tyve ganger på rad? Jeg klager ikke over at barn gråter, bråker litt eller ikke klarer å sitte stille, det er forståelig. Jeg skulle ønske jeg var modig nok til å be damen skru ned lyden litt, men jeg lider av frykt for å være ti bry for fremmede så jeg klemte meg bare mot vinduet og forsøkte å konsentrere meg om boken min.

Dette er en bok om onde superhelter. Eller onde romvesner. Vi vet ikke helt hva de er, men de kalles for "epics". Historien går slik at en ung gutt opplever at faren sin blir drept av en "epic", altså Steelheart og vier så livet sitt til å lære alt han kan om disse onde superskurkromvesnene for å kunne få sin hevn. Han slutter seg til en gjeng som jobber i mot Steelhart og de andre maktsyke superskurkene. Her møter han selvfølgelig en sykt deilig dame liksom og blir litt sidespora, men bare litt.

Jeg likte ikke den interne fortelleren i denne boka. Han var både kjedelig og forutsigbar. Vi får lite informasjon om det som er det mest spennede i dette universet. Nemlig disse onde superheltene. Informasjonen om disse skapningene blir listet opp tørt og kjedelig. Jeg skulle ønske jeg kunne fått lese noe fra Steelhearts synspunkt. Alt vi vet er at han er slem, har superkule superkrefter som vi ikke får se noe særlig gjennom boken (bare begynnelse og slutt) og han ser ut som en superkjekk superhelt. Men hva er det som beveger seg inni skallen hans liksom? Bare luft og et stort ego? Siden jeg bare har lest fantasy bøker av Sanderson så forventet jeg meg det av denne boken også. Derfor ble jeg ganske forskrekket når jeg oppdaget at jeg var midt inni en science fiction-bok. Jeg liker SF kjempegodt, men denne var litt for kjedelig for meg. For mye action og pistoler og for lite annet.

Pluss for et nydelig bokomslag da, hallo.

 #bøker

2 kommentarer

Den har jeg ikke lest! Så spennende ut på utsiden da, hehe. Ønsker deg en fin uke :))

werothehero

27.01.2015 kl.21:14

så teit at denne boka ikke var så bra! da treger du ikke å lese den igjen.

Skriv en ny kommentar

hits