The Merciless

Tittel: The Merciless / Forfatter: Danielle Vega / Utgitt: 2014 / Forlag: Razorbill/ Antall sider: 279Stjerner: 3/5

Kjøpte denne boken etter å ha hørt at den skal være veldig spennende. Historien hørtes virkelig ikke ut som noe jeg noen gang har lest og det fanget interessen min.

Om boken

Forgive us, Father, for we have sinned

Brooklyn Stevens sits in a pool of her own blood, tied up and gagged. No one outside of these dank basement walls knows she's here. No one can hear her scream.
 
Sofia Flores knows she shouldn?t have gotten involved. When she befriended Riley, Grace, and Alexis on her first day at school, she admired them, with their perfect hair and their good-girl ways. They said they wanted to save Brooklyn. They wanted to help her. Sofia didn't realize they believed Brooklyn was possessed.
 
Now, Riley and the girls are performing an exorcism on Brooklyn, but their idea of an exorcism is closer to torture than salvation. All Sofia wants is to get out of this house. But there is no way out. Sofia can't go against the other girls.unless she wants to be next.


Boken var som forventet ganske spennende, spesielt på slutten. Det var også irriterende vanskelig å gjette på hvordan historien skulle utvikle seg. Jeg irriterte meg en smule over hovedpersonen til tider. Det kan ikke å ha vært så vanskelig å stå opp mot tre tenåringsjenter. Og hvilken type tenåring sniker sniker seg ut av huset på nattet UTEN å ta med seg mobiltelefon. Det er den eneste detaljen som plager meg. Det virker bare så usannsynlig. Jeg har fundert litt på hvem tittelen The Merciless viser til. Det er på en måte to alternativer, men jeg skal ikke spoile noe. Legg igjen en vag kommentar om du har lest boken og har en formening om dette. Noe jeg elsket ved denne boken var at jeg faktisk ble overrasket på slutten. Jeg liker selv  å tenke at "jeg visste det!" når det kommer til plotttvister mot slutten av bøker, men jeg gjorde ikke det. Jeg overså fint hintene som bare er SÅ åpenbare i etterkant.

Jeg liker kontrasten mellom bokens omslag og bokens innhold. Dette er absolutt ikke en bok for de lettskremte. Neida, den er ikke så ille. Men det var en del ekle skildringer og den var faktisk ganske skummel på slutten. Det er nesten litt ulogisk at skildringer om blod, død og tortur er pakket inn i neonrosa og gull.  Det er iallefall ingen tvil om at The Merciless ser ganske bra ut i bokhylla, men jeg er faktisk litt usikker på om jeg hadde kjøpt boken om jeg hadde oppdaget at den er listet under blant annet "horror" og "paranormal" på goodreads. Dette er ikke akkurat min go-to sjanger. Skumle bøker gir meg mareritt. Det var derfor jeg måtte slutte å lese Stephen King. Skal iallefall ikke bla igjennom "readers also enjoyed" lista.

Nei, nå må jeg lese noe koselig.

#bøker

5 kommentarer

Ida

18.02.2015 kl.12:26

Denne hørtes så absolutt ikke ut som noe jeg normalt ville ha gått etter, men jeg tror likevel jeg skal lese den. Du fikk den til å virke spennende, og jeg burde utfordre meg litt på lesefronten også. Føler jeg fikk litt nok etter å ha lest Fugletribunalet av Agnes Ravatn - den var creepy nok for meg på slutten, men kan ikke gå meg fast i alt for koselige bøker heller. Og Stephen King tror jeg aldri at jeg kommer til å lese uansett hvor bra folk sier han skriver.

Tharto

18.02.2015 kl.12:30

Ida: Nei, ikke sant! Jeg hadde en periode for ikke så lenge siden hvor jeg leste bare koselige bøker. Man går jo litt lei til slutt :P Jeg er ikke noen horrorfan, men denne funket bra for meg!

Iselin Renée

18.02.2015 kl.13:18

Denne må jeg definitivt lese :)

werothehero

19.02.2015 kl.19:59

Skuffene med så fint cover, men skummel historie inni. Du vet meg og slike skumle saker, det blir ille gæli. Men herlighet thea, for et nydelig bilde! Flinka!

Tharto

19.02.2015 kl.22:03

werothehero: Jeg hater også skumle ting :P Takk, det er kortet jeg fikk av deg :)

Skriv en ny kommentar

hits