Far Far Away

Tittel: Far far away / Forfatter: Tom McNeal / Utgitt: 2013 / Forlag: Knopf / Antall sider: 369Stjerner: 4/5

Det er lenge siden jeg bestemte meg for å lese denne boken. Jeg ble supergira da jeg endelig fikk den i jula. Det var så mange ting ved denne boka som sa meg at jeg kom til å like den. 1. Spøkelser. 2. ikke hvilket som helst spøkelse, men Jacob Grimm. 3. Mørke eventyr.

Om boken

It says quite a lot about Jeremy Johnson Johnson that the strangest thing about him isn't even the fact his mother and father both had the same last name. Jeremy once admitted he's able to hear voices, and the townspeople of Never Better have treated him like an outsider since. After his mother left, his father became a recluse, and it's been up to Jeremy to support the family. But it hasn't been up to Jeremy alone. The truth is, Jeremy can hear voices. Or, specifically, one voice: the voice of the ghost of Jacob Grimm, one half of the infamous writing duo, The Brothers Grimm.

Jacob watches over Jeremy, protecting him from an unknown dark evil whispered about in the space between this world and the next. But when the provocative local girl Ginger Boultinghouse takes an interest in Jeremy (and his unique abilities), a grim chain of events is put into motion. And as anyone familiar with the Grimm Brothers know, not all fairy tales have happy endings...

Jeg likte denne boken supergodt. Leste den i et jafs. Plutselig var klokka tre på natta og jeg var så trøtt i bena at det gjorde vondt. Men jeg kom til et punkt hvor jeg ikke klarte legge den fra meg. Den var kanskje litt treg i begynnelsen, men når eventyret begynte å bevege seg mot den mørke siden kunne jeg bare ikke forlate karakterene mine.Spesielt fint var det at fortelleren var Jacob Grimm selv, men på slutten oppfordrer han Jeremy til å skrive ned historien. Så jeg er usikker på om det er Jeremys versjon av historien man liksom leser, men jeg tviler på at det er det som er meningen. Vi får innblikk i Grimms tanker, men ikke i Jeremys, noe som burde vært omvendt om det var Jeremys nedtegnelser vi leste. Sånne ting går jeg og tenker på. 

For denne boka er altså skrevet som et eventyr. Det minner på en måte litt om Hans og Grete, men jeg vil ikke røpe for mye. Den hadde sikkert flere innslag fra eventyr som jeg ikke fikk med meg. Jacob Grimm har bestemt seg for å beskytte Jeremy fra en ondskap som han ikke vet hva er, men som han vet skal inntreffe. Det er også helt fantastisk det vennskapet som blir skildret mellom Jeremy og spøkelset hans. Sukk, detet var et nydelig, litt skummelt, eventyr.


He says that all that happens when you go far, far away is that you discover you've brought yourself along. Tom McNeal, Far Far Away

8 kommentarer

Akima K. Montgomery

26.02.2015 kl.23:04

Har vært nysgjerrig på denne boka selv, mest på grunn av coveret (som er veldig stilig og stemningsfullt) og så bra at det også var en super leseropplevelse. Siden jeg også er veldig glad i eventyr hørtes dette enda mer interessant ut :) Jeg kommer nok ikke til å kjøpe den med det første siden jeg har veldig mye å lese på for tiden og er i en litt blakk periode, men om jeg kommer over den neste gang jeg er på biblioteket skal den definitivt vurderes =D

Iselin Renée

27.02.2015 kl.09:50

Så fine bilder :)

siribokoholiker

27.02.2015 kl.17:06

Ahh, dette hørtes ut som en fantastisk bok, og den er notert :D virket så bra!

- Siri

Little Miss Sunshine

27.02.2015 kl.20:45

Ååååh, denne skal være med på leselista mi! Virker som denne boken er midt i blinken for meg, hurra for deg og bloggen din :-)

Tharto

28.02.2015 kl.16:02

Little Miss Sunshine: Så bra :) Koselig å høre!

Tharto

28.02.2015 kl.16:05

siribokoholiker: Den var kjempefin^^

Tharto

28.02.2015 kl.16:05

Iselin Renée: Takk :)

Tharto

28.02.2015 kl.16:06

Akima K. Montgomery: Så bra :)

Skriv en ny kommentar

hits