mars 2014

"Alice's Adventures in Wonderland" av Lewis Carroll

Tittel: Alice's Adventures in Wonderland / Forfatter: Lewis Carroll (Charles Lutwidge Dodgson) / Utgitt: 2010 [1865] / Forlag: Barnes & Noble / Antall sider: 109 av 1165 / Stjerner: 5/5 

Jeg gikk bananas på bookdepository for noen uker siden og klikket blant annet denne nydelige utgaven av Alice's Adventures in Wonderland & Other Stories opp til det kalde nord. Den er helt fantastisk nydelig og ser helt praktfull ut i bokhyllen min. Jeg har siklet på denne serien med bøker lenge og endelig er noen av dem mine. Hurra for boksalg. Kommer nok til å bestille meg enda flere av leatherbound classics fra Barnes and Noble for de er virkelig helt fortryllende. Alle har et forhold til Alice's Adventures in Wonderland. Uansett som det er gjennom Disneys tegnefilm, andre filmer eller i bokform. Boken er nemlig filmatisert en rekke ganger. Den er blitt laget stumfilm av tre ganger, tv-filmer, tegnefilmer osv osv. Det er rett og slett en historie som aldri går ut på dato. Alice i Eventyrland var aldri en del av VHS-samlingen min som barn. Den finnes heller ikke i DVD/Blu-Ray samlingen min som 22-åring. Den eneste forklaringen på dette er vel at jeg har prioritert andre filmer. Etter å ha lest denne lille historien slo det meg hvor god Disneyfilmen faktisk er. Jeg ble faktisk litt overrasket.

 

 

Jeg er ganske sikker på at alle kjenner til plottet i Alice's Adventures in Wonderland så det skal jeg ikke bruke tid på. Jeg ble faktisk litt forelsket i denne historien etter å ha lest Lewis Carrolls ord. Ikke minst hadde Alice en mye dypere karakter enn jeg tidligere hadde tiltenkt henne. Det var utrolig fornøyelig å lese hennes fantastisk barnslige tankegang og følge henne på veien gjennom Eventyrland. Hele historien opplevde jeg også som mye mer komisk enn det jeg hadde hatt inntrykk av fra Disneyfilmen. Disneyfilmen er faktisk litt skummel i forhold til den lette stemningen i boken. Dette er en veldig søt historie som til tross for å være 149 år gammel er like aktuell i dag. Selv om dette er en barnebok tror jeg godt voksne også ville få en god del ut av å lese denne. Denne boken gikk rett inn på favorittlisten min. Noe som ikke engang var i tankene mine at den kunne gjøre før jeg faktisk leste den.

 

Hva synes dere om Alice's Adventures in Wonderland?

#Aliceinwonderland #bøker

"Northern Lights" av Philip Pullman

Tittel: Northern Lights (His Dark Materials #1) / Forfatter: Philip Pullman

Utgitt: 2011 [1995] / Forlag: Scholastic Antall sider: 413 / Stjerner: 4/5

Jeg leste Det Gylne Kompasset da jeg gikk på barneskolen en gang. Det var på den tiden jeg nettopp hadde slukt Narniabøkene og trengte noe nytt å fordype meg i. Det er lenge siden, men jeg tror det var mamma som kjøpte den første boken i His Dark Materials til meg. Jeg leste den første boka, og fikk etterhvert de to siste bøkene i serien. De to ble aldri lest, men jeg startet såvidt på Den Skarpeste Kniven før jeg la den fra meg. Det ble med dette ene møtet. Problemet mitt var ikke at jeg ikke maktet å følge med på handlingsforløpet. Problemet var at jeg ikke klarte å forstå det. Det var kanskje på grunn av de karakterene som hadde et så vagt skille mellom god og ond (som var de kategoriene jeg ville puttet dem i da jeg var tolv) at det var vanskelig å plasere dem uten å ha lest de andre bøkene. Men mest av alt tror jeg det var sammensetningen av vitenskap og det overnaturlige (for meg som leser) som gjorde meg usikker. Slutten var også vanskelig å tyde husker jeg. Jeg forsto ikke alt dette vitenskapsnakket og ville nok helst tilbake til Narnia eller Hogwarts. Det var ikke før romanen sto på pensumlista i dette vårsemesteret at jeg vurderte å plukke boken opp igjen. Denne gangen var det ikke noe vanskelig å henge med på all den rare informasjonen jeg ble presentert for. Jeg hoppet til og med fra den norske utgaven til den engelske fordi jeg mest sannsynlig kommer til å skrive eksamensoppgaven min om denne. Kanskje fordi jeg med min dårlige erfaring og negative innstiling ble temmelig postitivt overrasket. Så da var det bare å finne frem blyantboksen og begynne å notere.

The Northern Lights handler om jenta Lyra Belacqua og hennes dæmon Pantalaimon og deres reise nordover for å redde en gruppe barn kidnappet av "the gobblers". I tillegg har Lyra også en skjult intensjon om å redde sin onkel Lord Asriel. Vi blir presentert for en helt ny verden av vitenskap, hekser, dæmoner og panserbjørner. Min absolutte favorittkarakter ble helt klart Iorek Byrnison. En panserbjørn som er blitt forvist fra Svalbard. Lee Scoresby seiler (i en luftballong) inn som en god nummer to. Da jeg var tolv tror jeg det var Lyra jeg likte best. Men hennes karakter tror jeg man leser som veldig annerledes når man er tolv enn når man er tjueto. Jeg vil ikke spoile så mye mer av plottet enn dette. Det skjer jo en hel del både før reisen, under reisen og på Svalbard, men med akkurat denne boka tror jeg den beste leseropplevelsen kommer når man ikke vet så mye om hva som vil skje og bare blir med på reisen. Da jeg leste den siste måtte jeg legge fra meg boken en rekke ganger for å puste litt ut. Det var veldig nervepirrende.

Jeg har ikke sett filmen enda, men kommer nok til å se den etterhvert. Sannsynligvis ikke før i juni da semestret er over (og jeg er ferdig med studiet, iiiiiiih!). Har hørt så mye dårlig og bare litt bra om den, men gleder meg litt fordet.

#bøker

Brille: "Folk flest sover ikke nakne" av Harald Eia, Ole-Martin Ihle og Nils Brenna

Og 149 andre fakta om det norske folk.

Tittel: Brille: Folk flest sover ikke nakne Forfatter: Harald Eia, Ole-Martin Ihle og Nils Brenna

Utgitt: 2013 Forlag: Gyldendal Norsk Forlag Antall sider: 217

Denne lille boken fikk jeg til jul av min kjære mor etter å ha pekt den ut for henne i en bokhandel. Det er rett og slett en bok med spørsmål fra "Brille". Illustrert med ordskyer og søylediagram (der fikk jeg nettopp bruk for litt mattekunnskap fra barneskolen). Jeg elsker "Brille". Det er et av de få programmene jeg gidder å skru på tven for. Ellers ser jeg mest tv på nettet, men jeg har nå sagt opp tv-norge abonnentet etter å ha sett alle sesongene av "Åndenes makt". Som forsåvidt også er et sykt underholdene program. Folk bare nikker samtykkende når de synske forteller at "Det var din døde far som gikk tur med hunden din". Jeg har fnist meg gjennom ganske mange episoder for å si det sånn. Dette betyr ikke at jeg ikke tror på spøkelser og nisser altså. De bare har så morsomme løsninger på ting noen ganger. Tilbake til Brille.

Boken er delt opp i forskjellige temaer: sex og samliv, lynne og psykologi, fysikk og kjemi, kropp og smak og drømmer og håp. Så den er veldig oversiktelig og det er lett å finne tilbake til morsomme sider.

På slutten av boken kommer det en rekke ordskyer hvor du i likhet med tv-programmet skal gjette på hva det er blitt spurt om. Jeg prøvde meg på en del av dem, men gurimalla det var vrient. Nei, jeg klarte ikke gjette noen av dem. Hva har Lars Monsen, Trond Viggo Torgersen, Harald Eia og Alex Rosén til felles? Vet du? Jeg var ikke i nærheten engang. Svar: folk tror de ville passet bra som ungdomsskolelærere. Så fant ut at det var mer underholdene å studere ordskyene i stede for å prøve å gjette på dem. Jeg fikk så dårlig selvtilitt av det.

Det er en perfekt bok å ha på nattbordet for å bla litt i før du legger deg. Eller ved kjøkkenbordet mens du spiser frokost osv. Jeg skulle ønske jeg hadde spart litt mer på den, men jeg leste den på en kveld.

Så om du lurer på i hvilket fylke de tregeste folka bor eller om folk vet hva boblene i kokende vann er, så er dette absolutt en bok du bør ta en titt i.

#brille #bøker

"A Reader's Book of Days" av Tom Nissley

Tittel: A Reader's Book of Days Forfatter: Tom Nissley

Utgitt: 2014 Forlag: Norton Antall sider: 448

Jeg leste om denne boken på en bokblogg en gang i forrige uke og etter et par minutter hadde jeg bestilt den hjem. Det er altså en bok med alle dagene i året. For hver dag kan du lese om forfatteres fødsel, død, utgivelser, hendelser eller lignene som har med litteratur å gjøre. I dag den 11. mars ble for eksempel Douglas Adams født i 1952 og "Frankenstein" av Mary Shelley ble utgitt i 1818. Det første jeg gjorde da jeg fikk boken var selvfølgelig å slå opp min egen fødselsdato som er 30. januar, men det var ikke noe spesielt spennende med den dagen. Kan trøste meg med at jeg deler fødselsdag med Lily Potter.

For hver månede får man også en liten liste med leseanbefalinger for denne månenden. Måtte selvfølgelig bla litt i den og hadde faktisk lest en del av februarbøkene. Den ene nå i slutten av januar. Det var "The Left Hand of Darkness" av Ursula K. LeGuin. Har tatt en sniktitt på de andre månedene og det ser lovende ut. Jeg skal prøve å plukke meg minst en bok fra hver månede og lese den måneden.

Jeg elsket denne boken og den ser fantastisk fin ut i bokhylla mi. Kommer nok til å bla litt i denne ja.

#bøker #lesing

"Tiger Lily" av Jodi Lynn Anderson

Dette var en av de fineste bøkene jeg leste i 2012. Jeg ville at den aldri skulle ta slutt så jeg begynte å "spare" på kapitlene, ved å tvinge meg selv til å utsette å lese dem. Det fungerte så klart ikke i lengden og jeg hadde slukt boken på bare et par dager.
♥ Tittel: Tiger LilyForfatter: Jodi Lynn Anderson

♥ Utgitt: 2012 ♥ Forlag: Harper Teen ♥ Antall sider: 292

5/5 Stjerner

Dette står om boken på goodreads: Before Peter Pan belonged to Wendy, he belonged to the girl with the crow feather in her hair. . . .

Fifteen-year-old Tiger Lily doesn't believe in love stories or happy endings. Then she meets the alluring teenage Peter Pan in the forbidden woods of Neverland and immediately falls under his spell.

Peter is unlike anyone she's ever known. Impetuous and brave, he both scares and enthralls her. As the leader of the Lost Boys, the most fearsome of Neverland's inhabitants, Peter is an unthinkable match for Tiger Lily. Soon, she is risking everything?her family, her future?to be with him. When she is faced with marriage to a terrible man in her own tribe, she must choose between the life she's always known and running away to an uncertain future with Peter.

With enemies threatening to tear them apart, the lovers seem doomed. But it's the arrival of Wendy Darling, an English girl who's everything Tiger Lily is not, that leads Tiger Lily to discover that the most dangerous enemies can live inside even the most loyal and loving heart.Dette er en bok jeg er helt sikker på vil falle i smak hos alle som elsker eventyret om Peter Pan. Jeg fikk et helt nytt syn på både Tigerlilje og Tingeling (som forresten har fortellerstemmen i boken!) etter å ha lest den. Den klatret helt klart langt opp på favorittlisten. ♥

Januarbøker

Oi. Det var kanskje på tide å poste dette innlegget. Hadde helt glemt det og hadde helt glemt å ta bilder til det. Er inne i en litt hektisk hverdag hvor det meste av den lille fritiden går til krussedulling. Men her er altså noen av bøkene jeg leste i januar. Dere liker jo bøker :)


 

The Deviners♥Tittel: The Deviners (The Deviners #1)

♥Forfatter: Libba Bray

♥Utgitt: September 2012

♥Antall sider: 578

Jeg startet 2014 med en skikkelig god leseropplevelse Boken ble med meg på bussen, på jobb, på do og i senga helt til jeg klarte å lese den ut. Dere må se boktraileren til den, den er skummel.

Dette står om boken på goodreads:

Evie O?Neill has been exiled from her boring old hometown and shipped off to the bustling streets of New York City?and she is pos-i-tute-ly ecstatic. It?s 1926, and New York is filled with speakeasies, Ziegfeld girls, and rakish pickpockets. The only catch is that she has to live with her uncle Will and his unhealthy obsession with the occult.

Evie worries he?ll discover her darkest secret: a supernatural power that has only brought her trouble so far. But when the police find a murdered girl branded with a cryptic symbol and Will is called to the scene, Evie realizes her gift could help catch a serial killer.

As Evie jumps headlong into a dance with a murderer, other stories unfold in the city that never sleeps. A young man named Memphis is caught between two worlds. A chorus girl named Theta is running from her past. A student named Jericho hides a shocking secret. And unknown to all, something dark and evil has awakened.

 


 

Odinsbarn

♥Tittel: Odinsbarn (Ravneringene #1)

♥Forfatter: Siri Pettersen

♥Utgitt: September 2013

♥Antall sider: 621

Fikk tips om denne fra en venninne. Det tok meg en liten stund å komme i gang med den, men etterhvert ble den skikkelig spennende. Det er lenge siden jeg har lest fantasy.

Dette står om boken på goodreads:

Tenk deg å mangle noe alle andre har. Noe som beviser at du hører til i denne verden. Noe så viktig at uten det, er du ingenting. En pest. En myte. Et menneske. Femten vintre gammel får Hirka vite at hun er et odinsbarn - en halelaus råttenskap fra en annen verden. Foraktet. Fryktet. Og jaget. Hun aner ikke lenger hvem hun er, og noen vil drepe henne for at det skal forbli en hemmelighet. Men det finnes verre ting enn odinsbarn, og Hirka er ikke den eneste skapningen som har brutt gjennom portene ?Odinsbarn er original fantasy på norrøn grunn. Et oppgjør med fremmedfrykt, blind tro og retten eller viljen til å lede. Det er den første av tre bøker om Hirka, i serien Ravneringene.

 


 

The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry♥Tittel: The Psychopath Test: A Journey Through the Madness Industry

♥Forfatter: Jon Ronson

♥Utgitt: Mai 2011

♥Antall sider: 288

En helt grei bok som får deg til å se psykopater overalt.

Dette står om boken på goodreads:

The Psychopath Test is a fascinating journey through the minds of madness. Jon Ronson's exploration of a potential hoax being played on the world's top neurologists takes him, unexpectedly, into the heart of the madness industry. An influential psychologist who is convinced that many important CEOs and politicians are, in fact, psychopaths teaches Ronson how to spot these high-flying individuals by looking out for little telltale verbal and nonverbal clues. And so Ronson, armed with his new psychopath-spotting abilities, enters the corridors of power. He spends time with a death-squad leader institutionalized for mortgage fraud in Coxsackie, New York; a legendary CEO whose psychopathy has been speculated about in the press; and a patient in an asylum for the criminally insane who insists he's sane and certainly not a psychopath.

Ronson not only solves the mystery of the hoax but also discovers, disturbingly, that sometimes the personalities at the helm of the madness industry are, with their drives and obsessions, as mad in their own way as those they study. And that relatively ordinary people are, more and more, defined by their maddest edges.

 


 

The Left Hand of Darkness


♥Tittel: The Left Hand of Darkness (Hainish Cycle #4)

♥Forfatter: Ursula K. Le Guin

♥Utgitt: 1969

♥Antall sider: 304

Dette var den eneste av pensumbøkene for januar jeg tok med i dette innlegget. Vet ikke hvor gøy det er for dere å lese om Ibsen og Hamsun. Uansett. Jeg likte ikke den boken i det hele tatt i begynnelsen. Men ettersom den var pensum denne semsteret så måtte jeg uansett lese den før eller siden. Jeg var faktisk over halvveis før jeg begynte å like den litt. Men da jeg var ferdig satt jeg igjen med en følelse av å ha lest noe virkelig bra. Den var vanskelig å legge fra seg da den begynte å nærme seg slutten. Og er det noe jeg liker så er det bøker som ikke er lett å bare sette tilbake i hylla.

Dette står om boken på goodreads:

A groundbreaking work of science fiction, The Left Hand of Darkness tells the story of a lone human emissary to Winter, an alien world whose inhabitants can choose -and change - their gender. His goal is to facilitate Winter's inclusion in a growing intergalactic civilization. But to do so he must bridge the gulf between his own views and those of the completely dissimilar culture that he encounters.

Embracing the aspects of psychology, society, and human emotion on an alien world, The Left Hand of Darkness stands as a landmark achievement in the annals of intellectual science fiction.

 


 

Hva har du lest i januar? :)

#bøker

Warm Bodies


Jeg liker ikke zombier, men jeg likte denne boken. Tusen takk til fine Elisabeth som anbefalte den!

♥ Tittel: Warm Bodies

Forfatter: Isaac Marion

♥ Utgitt: 2010

♥ Forlag: Vintage Books

♥ Antall sider: 242

Dette står om boken på adlibris: 'R' is a zombie. He has no name, no memories, and no pulse, but he has dreams. He is a little different from his fellow Dead. Amongst the ruins of an abandoned city, R meets a girl. Her name is Julie and she is the opposite of everything he knows - warm and bright and very much alive, she is a blast of colour in a dreary grey landscape.

Filmen kommer neste år.

The Other Hand

Tenkte jeg skulle dele denne fine boken med dere. Den var en av de beste leseropplevelsene mine i sommer. Grunnen til at jeg plukket den med meg fra bokhandlen var den nysgjerrigheten teksten på bokens bakside vekket. Det står: We don't want to tell you too much about this book. It is a truly special story and we don't want to spoil it. Nevertheless, you need to know something, so we will just say this: It is extremely funny, but the African beach scene is horrific. The story starts there, but the book doesn't. And it's what happens afterwards that is most important. Once you have read it, you'll want to tell everyone about it. When you do, please don't tell them what happens either. The magic is in how it unfolds. Klarte bare ikke å la den ligge igjen i hylla.

♥ Tittel: The Other Hand eller Little Bee

Forfatter: Chris Cleave

♥ Utgitt: 2008

♥ Antall sider: Kommer jo litt ann på hvilken utgave du har, min var på 212 sider

Skulle gjerne fortalt litt mer om hva som skjer i boken. Men det går liksom ikke uten å avsløre for mye. Men jeg elsket karakterene og måten den var skrevet på. Så løp til biblioteket alle sammen!

Divergent og Insurgent

Det slo meg at jeg ikke hadde anbefalt Veronica Roths Divergent trilogi på denne bloggen. Jeg har visst bare tenkt på det i hodet mitt og glemt å faktisk gjøre det. Leste de to første bøkene i sommer og det var veldig fint tidsfordriv. Den siste boka i triologien kommer en gang i løpet av neste høst (uff, lenge til). Og den første boka kommer også på norsk en gang i 2013 om du ikke leser engelsk. Filmen kommer forresten i 2014.

http://oi45.tinypic.com/2czov9u.jpg

http://oi48.tinypic.com/r1hcux.jpg

♥ Tittel: Divergent (1) og Insurgent (2)

Forfatter: Veronica Roth

♥ Utgitt: 2010 og 2012

♥ Forlag: Harper Collins USA

♥ Antall sider: 487 og 525

Dette står om Divergent på Goodreads: In Beatrice Prior's dystopian Chicago, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue--Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is--she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself.

During the highly competitive initiation that follows, Beatrice renames herself Tris and struggles to determine who her friends really are--and where, exactly, a romance with a sometimes fascinating, sometimes infuriating boy fits into the life she's chosen. But Tris also has a secret, one she's kept hidden from everyone because she's been warned it can mean death. And as she discovers a growing conflict that threatens to unravel her seemingly perfect society, she also learns that her secret might help her save those she loves . . . or it might destroy her.

Forfatteren har også en blogg, du kan ta en titt på den her.

#bøker #divergent

About a Boy

Noen bøker blir bare bedre for hver gang jeg leser dem. About a Boy er en sånn bok. Jeg aner virkelig ikke hvor mange ganger jeg har lest den. Kanskje 6-7? Nei, jeg tørr ikke si. Dette er en slik bok hvor jeg i det ene øyeblikket kan sitte og le og i neste øyeblikk gråte for den er en fantastisk blanding av glede og alvor.

♥ Tittel: About a Boy

Forfatter: Nick Hornby

♥ Utgitt: 1998

♥ Antall sider: 278

Dette står om boken på Adlibris: Will Freeman, 36 år, ønsker seg ikke barn. Men han har overhode ikke noe i mot single mødre, i hvertfall ikke Angie. Han melder seg inn i EFAS (Enslige Foreldre - Alene Sammen) og dikter opp en to år gammel sønn. Så kommer 12 år gamle Marcus inn i bildet. Han føler seg utenfor på skolen, og foreldrene har nettopp gått fra hverandre. En dag møtes Marcus og Will, og Marcus forstår at Will har peiling på en god del mer enn mange andre voksne. Dette vil han gjerne utnytte, men spørsmålet er om Will ønsker å være med på laget.

Dette er en sånn bok der du virkelig blir glad i karakterene. Selv når de gjør dumme ting og man får lyst til å hoppe inn i boken for å banke litt vett inn i dem. Både Will og Marcus er ganske uforutsigbare og det er nesten så de er litt hjelpesløse til tider. Det er derfor de er så herlige. Man blir så rørt over hvor hardt de prøver, men ofte står de i veien for seg selv. Sier bare: les den.

Filmen fra 2002 er også verdt å se! Den er fantastisk.

The Collector

Lest 22. mars - 1. april


♥ Tittel: The Collector

Forfatter: John Fowles

♥ Utgitt: 1963

♥ Antall sider: 320

Dette står om boken på Goodreads: Withdrawn, uneducated and unloved, Frederick collects butterflies and takes photographs. He is obsessed with a beautiful stranger, the art student Miranda. When he wins the pools he buys a remote Sussex house and calmly abducts Miranda, believing she will grow to love him in time. Alone and desperate, Miranda must struggle to overcome her own prejudices and contempt if she is understand her captor, and so gain her freedom.

Jeg likte veldig godt skrivestilen til Fowles. Tror det lett kunne vært en ganske tung bok å komme seg igjennom om språket hadde vært kjedelig. Men synes Fowles forteller hverdagslige ting på en interessant måte. Og likte veldig godt at man fikk historien fra flere synspunkter, det gjorde at man kom tett inn på begge karakterene. Boken hadde også en veldig bra avslutning, hater når man får følelsen av at forfatterene bare rører sammen noe for å få slutt på boken. Veldig interessant, absolutt verdt å lese. Satt oppe og leste til klokka halv tre på natta, til tross for at jeg hadde tannlegetime klokka 09:00!

Det ble laget en film av boken i 1965. Dere kan se traileren til den her.

The Fault in Our Stars

En bok jeg bare plukket med meg fordi det var 3 for 2 og jeg bare trengte to av A Song Of Ice and Fire serien.

En bok jeg leste istede for Amtmannens Døtre og endte opp med å komme uforberedt på forelesning.

En bok jeg ikke hadde lest til tross for at jeg synes John Green er superkul. Endelig kan jeg slutte å skamme meg over det.


♥ Tittel: The Fault in Our Stars

Forfatter: John Green

♥ Utgitt: 2012

♥ Antall sider: 313

Dette står om boken på Goodreads: Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Så ja. Aboslutt verdt å lese.

Det går mye i bøker på den bloggen her. Sorry, men det det for det meste lesing, skriving, jobbing, soving og spising tiden min går til for tiden.

#bøker #johngreen

Dvergenes hytte pepperkakehus

Vanligvis er jeg ferdig med pepperkakehus tidlig i desember, men i år var jeg helt begravd i eksamensskriving. Uansett, nå er siste eksamen levert og jeg har endelig juleferie. Siden jeg hang litt etter tok jeg en del enkle løsninger på huset, men synes faktisk det ble ganske fint.

Som dere ser har jeg laget dvergenes hytte. Har vært på leting etter rimelige figurer av alle dvergene i hele høst, men ingenting dukket opp. Snehvit fant jeg i en liten bod i Camden. Tror hun kostet 1,50 Pund. Hun passet jo bare helt perfekt inn i huset.

Snehvit og de syv dvergene er den første prinsessefilmen jeg kan huske at jeg virkelig likte (og Pocahontas da), ellers var jeg mest opptatt av de filmene som handlet om dyr. Så synes det er litt ekstra koselig å ha den fine hytta i stua mi nå i adventstiden.


Noen andre som har laget pepperkakehus? Legg gjerne igjen en link om dere har blogget om det. Synes det er så inspirerende å se på hva andre lager.

#pepperkakehus #jul

Wuthering Heights

Nå er jeg endelig ferdig med årets peppekakehus. Ble egentlig ganske fornøyd. Selv om jeg måtte droppe stallen som også skulle være med fordi jeg ikke hadde plass til den.

♥ For å få huset så mørkt som mulig brente jeg delene i ovnen med vilje, ingen skal jo spise dette huset.

♥ Effekten på skuret,døren og prikkene på forsiden av huset fikk jeg ved å male med egg før steking.

♥ Nøtter og kaffebønner er mye mer delikat pynt enn fargesprakende non-stop.

♥ Under huset har jeg stablet bøker og dekt over med bomull for å få det litt mer opp.

♥ Alt er limt sammen med limpistol. Det er mye lettere, sitter mye bedre og ikke like skummelt som å bruke sukker.

#pepperkakehus #wutheringheights #jul

Fra t-skjorte til sofapute

Jeg har alt for mange t-skjorter liggende å slenge fordi jeg ikke har hjerte til å kaste noen verdens ting. De fleste er fillete, utvaska og stygge så jeg tenkte det hadde vært morsomt å gjøre noe kreativt med dem, samtidig som jeg slipper å kvitte meg med dem for godt.

Du trenger:

-En t-skjorte du ikke lenger bruker

-Noen fine stoffer

-Litt pynt i form av nagler, knapper, lignende

-En pute (mine er 50x50cm)

Det du gjør:

Klipp ut den delen av t-skjorten du vil bruke. Et forstykke og to bakstykker etter størrelsen på puten din. De to bakstykkene skal være litt brede slik at de overlapperhverandre med noen cm når de legges oppå forstykket. For å feste t-skjorten er det greit å bruke vliselin med lim på begge sider. Klipp det i riktig størrelsen og stryk det først på utklippet, deretter drar du av papiret på andre siden og stryker det midt på forstykket (eller hvor du enn vil plassere det). Sy med sikksakksøm rundt kantene.

Overlock / bruk sikksakk rundt alle kanter og legg alle delene rett mot rett som på bildet. Det ene bakstykket er ikke med, men det skal altså legges over på venstresiden. Sy en søm rundt hele firkanten og fest på eventuell pynt. Vips, så har du en ny sofapute!

Har en haug med gamle t-skjorter så det blir nok noen flere prosjekter.

#DIY #sy

 

 

Bokliste

Her er en liste over de bøkene jeg har skrevet om på bloggen.A

Anderson, Jodi Lynn - Tiger Lily

 

B

Bivald, Katarina - Leserne i Broken Wheel anbefaler

Brontë, Ann - Agnes Grey

Brandon, Ali - Double booked for death

Bray, Libba - A Great and Terrible Beauty (Gemma Doyle #1)

 

C

Carroll, Lewis - Alice's Adventures in Wonderland

Christie, Agatha - Ti små negerbarn

Cleave, Chris - The Other Hand / Little Bee

 

F

Fadiman, Anne - Ex Libris

Fitzpatrick, Becca - Black Ice

Fowles, John - The Collector

Funke, Cornelia - Reckless (Mirrorworld #1)

 

G

Green, John - The Fault in Our Stars

 Green, Sally - Half Bad (Half Life #1)

 

H

Hale, Shannon - Austenland (Austenland #1)

Hale, Shannon - Midnight in Austenland (Austenland #2)

Hawkins, Paula - The girl on the train

Hawkins, Rachel - Rebel Belle (Rebel Belle #1)

Hornby, Nick - About a Boy

 

K

Kerman, piper - Orange is the new black

 

M

Marion, Isaac - Warm Bodies

McNeal, Tom - Far far away

Moyes, Jojo - Et helt halvt år

 

P

Pettersen, Siri - Råta (Ravneringene #2)

Pullman, Philip - The Northern Lights

 

R

Rosoff, Meg - Slik har jeg det nå

Roth, Veronica - Divergent og Insurgent (Divergent #1 #2)

Rowling, J. K. - Fantastic beasts and where to find them

Rowel, Rainbow - Fangirl

 

S

Sanderson, Brandon - Elantris

Sanderson, Brandon - Steelheart (Reckoners #1)

Sanderson Brandon - Warbreaker

Strandberg, Mats, Sara Bergman Elfgren - Sirkelen

Su, Bernie og Kate Rorick - The Secret Diary of Lizzie Bennet 

Sugg, Zoe - Girl online

Swan, Karen - Bringebærpiken

 

V

Vega, Danielle - The Merciless

 

W

Wells, H.G - The invisible man

 

hits