mars 2015

Mine påskebøker

Dette er de to bøkene jeg har tatt med meg hjem til påske. The Darkest Part of the Forest av Holly Black og Double Booked for Death av Ali Brandon. Sistnevnte valgte jeg for å komme i skikkelig påskestemning, det var den eneste krimboka jeg hadde på leselista mi for øyeblikket. Ønsket meg egentlig denne boken fordi den inneholder mysterier i en bokhandler og en svar katt ved navn Hamlet. Som det står på bokens bakside: a smarter-than-thou cat! The Darkest Part of the Forest var på ønskeleselista mi og da jeg tilfeldigvis så den i bokhylla på biblioteket ble den et lite impulslån til påskekosen. Ble ganske overrasket over å finne den der fordi boken er ganske ny.

Familiepåskeeggene. Det rosa søte er mitt såklart. Mamma kjenner meg.

Det er superdeilig å endelig ha en litt lang ferie uten å måtte tenke på forelesninger eller jobb. Var skikkelig heldig og fikk fri hele påsken og litt til. Det eneste jeg må tenke på er å skrive litt på eksamen, men det tar jeg ikke så tungt altså. Der jeg bor har jeg kun et knøttlite rom med en liten seng og skrivebord + et lite bad. Er SÅ fint å endelig ha en sofa å sitte i, en tv,et rent kjøkken og en stor seng.

Hva leser dere i påsken?

#påske #bøker #litteratur

The Secret Diary of Lizzie Bennet

Tittel: The Secret Diary of Lizzie Bennet / Forfatter:Bernie Su og Kate Rorick / Utgitt: 2014 / Forlag: Touchstone Books/ Antall sider: 340Stjerner: 2/5

When rich and handsome Bing Lee comes to town, along with his stuck up friend William Darcy, things really start to get interesting for the Bennets and for Lizzie's viewers. But not everything happens on screen. Lucky for us, Lizzie has a secret diary.

Jeg fikk denne boken til jul og endelig fikk jeg tide til å lese den. Dette er altså en bok som er knyttet til YouTube-serien The Lizzie Bennet Diaries som kom i 2012. Grunnen til at jeg hadde lyst til å lese denne boken er nettopp fordi jeg elsket serien! Denne boken er på en måte bare et slags ekstra tillegg til denne serien. For meg var det ikke så mye å hente i denne boka. Den var skrevet med et litt slitsomt og kjedlig språk som gjorde det litt vanskelig å henge med. Det var heller ingen spenning i boken og de litt mer "dramatiske" eller "spennende" hendelsene fra serien fikk ikke spesielt stor plass her. Det funker ikke å lese den som et selvstendig verk, da blir den for kjedelig og fargeløs. Boken er absolutt et artig bidrag om du likte serien veldig godt, men det er som sagt ikke så mye spennende eller nytt å hente.

 #bøker #janeausten #youtube

Februar wrap-up

Noen vil kanskje undre seg over hvorfor innlegget om februarbøkene først kommer nå. I midten av Mars. Dette er fordi jeg har vært macbookfri i hele begynnelsen av Mars. Siden jeg ikke er et rotehue i det hele tatt klarte jeg å glemme igjen macen og kameraet på Gardermoen. Det tok derfor litt tid før jeg fikk den tilbake. Uten kamera følte jeg meg skikkelig lite kreativ. Huff, det skal ikke skje igjen. Her er iallefall listen over bøker som ble lest i februar.

 

1. The Perfectionists av Sara Shepard

Jeg likte ikke egentlig denne boken så veldig godt. Den var kjedelig og karakterene klarte ikke helt å fange interessen min.

 

2. Agnes Grey av Anne Brontë. Les mer her.

Den fineste boken jeg leste i februar. Som jeg skrev tideligere er dette virkelig en nydelig liten perle. Denne gav meg motivasjon til å starte på The Tenant of Wildfell Hall som jeg har hatt lyst til å lese lenge, men bare ikke kommet helt dit.

 

3. Fangirl av Rainbow Rowell. Les mer her.

En helt grei søt fortelling. Underholdene til tider, men ikke veldig spennende.

 

4. The Merciless av Danielle Vega. Les mer her.

Den skumleste boken jeg leste i februar. 

 

5. The Final Empire av Brandon Sanderson (Mistborn #1)

ENDELIG har jeg kommet meg inn i Mistbornuniverset. Jeg ELSKER det. Koser meg for tiden med bok nummer to!

 

6. Far Far Away av Tom McNeal

Nydelig eventyrbok. Dette tror jeg må være favoritten min blandt februarbøkene. Side om side med The Final Empire kanskje.

 

Hva har dere lest i februar?

#bøker #litteratur #wrapup

 

Amatørbiblioteket

I dag er jeg gjest i Karinas amatørbibliotek. Vi diskuterer bøkene Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs og Far Far Away av Tom McNeal. Vi har altså et litt overnaturlig spøkelsestema denne fredagen som også er den 13.

Klikk her for å høre podcasten!

Amatørbiblioteket på facebook.

#podcast #bibliotek

William Shakespeare's Star Wars: Verily, A New Hope

Tittel: William Shakespeare's Star Wars: Verily, a New Hope / Forfatter: Ian Doescher / Utgitt: 2013 / Forlag: Quirk Books / Antall sider: 174 /

Må bare dele denne herlige burdsdagsgaven med dere. Jeg fikk denne av en venninne som vet at jeg elsket Star Wars og Shakespeare. Den er så nydelig! Her er det mange kule illustrasjoner, bare se på forsiden! Dette er altså en gjenfortelling av George Lucas Star Wars i form av et typisk Shakespearedrama. Det er den førsye boka, det ser ut som dette skal bli en serie på syv.

#starwars #bøker

hits