april 2014

"Slik har jeg det nå" av Meg Rosoff

Tittel: Slik har jeg det nå (Orginaltittel: How I Live Now) / Forfatter: Meg Rosoff / Utgitt: 2005 [2004] / Forlag: Damm Antall sider: 187 / Stjerner: 5/5 ♥ Lånt på biblioteket 

Dette er en sånn bok der det behøves litt påskegodt for å komme seg velberget igjennom. Jeg så filmen for et par uker siden og synes den var så bra at jeg dro på biblioteket dagen etter for å låne meg boka. Det er lenge siden jeg har grått så mye av en film. Jeg er jo generelt veldig sippete når det kommer til både bøker og filmer. Tårene sitter løst hos meg uansett om det er fordi historiene er fine eller triste eller begge deler. Spesielt når det er snakk om begge deler.

 

Siden jeg likte historien såpass godt gjorde det meg ingenting å lese boka etter å ha sett filmen. Men det blir jo ofte slik at den historien man først får servert er den man liker best. Filmen hadde en bedre historie som stakk litt dypere i hjertet, mens boka var litt snillere. Det er jo faktisk en barnebok så så veldig nærgående krigsskildringer hadde kanskje ikke vært så passende. 22-åringer er vel heller ikke akkurat bokas målgruppe. Men i hovedsak var karakterene og handlingsforløpet det samme. Det er en bok som føles veldig aktuell og anbefales på det sterkeste. Kan tenke meg at den passer godt for ungdom mellom 14 og 17. Nettopp fordi boka er tiltenkt litt yngre lesere gir jeg den full pott, for i sin sjanger synes jeg faktisk den fortjente det.

 

 

Kort fortalt handler boken om amerikanske Daisy som blir sendt til England for å bo med familien der. Hun trives utrolig godt der med søskenbarna sine og forelsker seg i sin fetter Edmund. Men krigen bryter løs og den lille familien bestående kun av barn (da den ene voksne er reist vekk og kommer seg ikke tilbake) skilles fra hverandre. Jeg har forstått det slik at det er snakk om en tredje verdenskrig og hvem som egentlig er fienden vet man heller ikke. Men det er ikke så viktig Noe mer om handlingen trenger du ikke vite.

 

Det eneste jeg ikke likte ved denne boken var faktisk bruken av store bokstaver. Det ble brukt veldig mye gjennom hele teksten og ser slik ut: «..så scoret hun en Stor Rund Null» eller «..Det Var LEIT Å Høre». Det var kanskje brukt i stede for kursiv for å understreke ord, men ble brukt så hyppig at det føltes som om annenhver setning var skrevet slik. Det var iallefall ganske irriterende i begynnelsen, jeg har aldri vært borti slik bruk av store bokstaver så det var veldig uvant.

 

Noen av dere som har sett filmen (How I Live Now) eller lest boka? Nå skal jeg begynne på neste påskebok. Jeg har klart å balansere koselesing og eksamenslesing ganske bra så langt. Ooog i kveld er det Poirot folkens!

#påske #bøker

Påske TBR

Påskeferien nærmer seg. Er vel bare en uke igjen nå. Ikke det at jeg egentlig har ferie. Jeg er ferdig med de fleste forelesninger for dette semesteret og trenger bare konsentrere meg om tre semesteroppgaver (!). Men selv om påsken vil bli fylt av eksamensskriving, familiebesøk og arbeidsdager skal jeg likevel sette av mye tid til påskelesing. Det beste med påsken har alltid vært når jeg endelig får sette meg ned med en bok og påskeegget mitt. Spesielt koselig har dette vært å gjøre etter turer på fjellet eller i skogen, men i år blir det ikke noen hyttepåske. Jeg har både jobb og en liten pus som ikke kan være alene. Men det gjør meg faktisk ingenting. Jeg elsker faktisk å planlegge påskelesingen. Vanligvis finner jeg med en liten haug på 6-7 bøker, men jeg får sjelden tid til å lese alle. Jeg liker bare å planlegge. Ofte finner jeg også andre bøker som jeg heller vil lese underveis. Prøver som regel også å finne noe i krim-sjangeren, som er en sjanger jeg sjelden besøker. I fjor leste jeg for eksempel et par Sherlock Holmes bøker. Siden jeg har ganske mye på programmet for tiden har jeg bare valgt meg ut to bøker i år. Sense and Sensibility av Jane Austen og Half Bad av Sally Green. Gleder meg veldig til å lese begge to. Sense and Sensibility har jeg jo sett mange ganger på film, men jeg har aldri lest boken. Tror også jeg kommer til å lese How I Live Now av Meg Rosoff i løpet av påsken.

Hva er deres påskebøker?

#påske #bøker #TBR

Insta februar og mars

Kanskje ikke så spennende. Jeg postet bare 5 bilder på instagram hele mars. I hele 2013 var jeg skikkelig hekta på instagram og la ut masse masse bilder. Håper kreativiteten og fotogleden sniker seg tilbake sammen med våren.

   

   

   

   

#instagram

hits