april 2015

Sveitsere på fest og psykopater / Amatørbiblioteket

The Art of Frozen

Tittel: The Art of Frozen / Forfatter: Charles Solomon / Utgitt: 2013 / Forlag: Chronicle Books / Antall sider: 160

Jeg lengtet etter å eie denne boka superlenge før jeg endelig kjøpte meg den. Jeg prøver å ikke bruke så mye penger på bøker og denne er jo sånn passe i pris. Men jeg har ikke angret et sekund. Da jeg fant ut at den kunne være nyttig i tilknytning til en semesteroppgave følte jeg at jeg endelig hadde en god årsak til å skaffe meg denne. Bortsett fra at den er helt nydelig og superinteressant da. Jeg tror alle som er fan av Frozen kommer til å elske denne boka. Jeg har bestemt meg for å begynne å samle på disse bøkene. Neste på lista tror jeg må være Brave eller Pocahontas.

IQ-prat og påskebøker / Amatørbiblioteket

I denne epidosen av Amatørbiblioteket er jeg og Karina fremdeles litt surrete etter en lang påskeferie. Vi diskuterer bøkene Flowers for Algernon av Daniel Keyes og Double Booked for Death av Ali Brandon. Hør episoden her.

 #podcast

Inspirasjonsbok: Jane Austen og fløyel

Jeg tror jeg må starte opp dette prosjektet igjen. For mange år siden limte jeg inn alt det jeg fant inspirerende inn i en bok. Nå går det vel mest i Pinterest, men jeg må si at bokformen er litt koseligere å bla igjennom i etterkant. Nei, jeg skal finne meg en ny inspirasjonsbok jeg kan lime inn alle fine ting jeg finner inspirerende.

 #inspirasjon

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Tittel Fantastic Beasts and Where to Find Them (Hogwarts Library)/ Forfatter: J.K. Rowling / Utgitt: 2009 [2000] / Forlag: Bloomsbury / Antall sider: 123Stjerner: 4/5

Lånte meg denne med meg hjem fra  biblioteket her om dagen. Jeg har faktisk aldri lest den og jeg aner ikke hvorfor for jeg elsker Harry Potter. Uten at jeg tenker over det er Harry Potter fremdeles tilstede i en stor del av livet mitt. Jeg omgir meg med smykker, notatbøker, klær, skjerf, bilder på veggen. Jeg har også gått til innkjøp av Lunas tryllestav. Den er så fin!! Jeg gleder meg til sommeren, da skal jeg lese hele serien på nytt.  Det var iallefall superkos å bla gjennom denne boka. Koste meg skikkelig. Det er vanskelig å gi stjerner til en sånn her type bok, men jeg tenker 4/5 er passende.

#harrypotter #bøker

Double Booked for Death

Tittel: Double Booked for Death (Black Cat Bookshop Mystery, #1) / Forfatter: Ali Brandon / Utgitt: 2011 / Forlag: Berkley / Antall sider: 325Stjerner: 4/5

Dette handler boken om

As the new owner of Pettistone's Fine Books, Darla Pettistone is determined to prove herself a worthy successor to her late great-aunt Dee...and equally determined to outwit Hamlet, the smarter-than-thou cat she inherited along with the shop. Darla's first store event is a real coup: the hottest bestselling author of the moment is holding a signing there. But when the author meets an untimely end during the event, it's ruled an accident-until Hamlet digs up a clue that seems to indicate otherwise...

Dette var altså min påskekrim i år. Denne var virkelig helt perfekt for meg i påsken. Jeg kommer til å snakke om den på Amatørbiblioteket neste fredag. Så om dere vil vite mer er det bare å klikke seg inn på hurradio.no på fredag etter halv to.

 Hva har dere lest i påsken? :)

#påske #bøker

Fra tights til cardigan / omsøm

Jeg kjøpte en gang noen kule tighs i London, men endte opp med kun å bruke de et par ganger. Men jeg ville fremdeles bruke det kule stoffet til noe så jeg laget en helt enkel cardigan i et stoff jeg hadde liggende og sydde tighsten inn som ermer. Ble egentlig ganske fornøyd.

   

#tekstil #omsøm

Pannekakefrokost

https://farm8.staticflickr.com/7632/16856027909_35e8eb86d4_o.jpg

Jeg tar sjelden bilde av frokosten min, men i dag var den altfor fin til å la være. Vi måtte innom to butikker for å finne det vi trengte til den, så vi brukte litt ekstra tid på det, men da smakte den såå godt da vi var ferdig.

God påske alle sammen!

#mat #påske

Gamle venner

Noe av det fine med å være hjemme er at jeg kan gå gjennom alle de gamle bøkene mine. Dette er bøker jeg har kjøpt på loppis gjennom flere år pluss et par som ble kjøpt nye. Så det er fin blanding av gammelt og nytt. Jeg fant er par jeg skal ta med meg nordover og få lest i fremtiden.

 #bøker

hits