mai 2014

Et år gjennom mobilen min.

Jeg er elendig til å slette bilder og videoer på mobilen min. Har hatt den i over et år nå og den blir bare tregere og tregere og i dag sa det plutselig stopp. Den var stappfull av filer og nektet å knipse så mye som et bilde til. Så jeg ble endelig tvunget til å laste den et samsungprogram for å få overført alt til macen min. Det tok sin tid, men nå er jeg endelig ferdig. Så her får dere en håndfull minner fra det siste året mitt.

#intstagram #athen #london #harrypotter

Nye blomster

Har ordnet meg litt blomster her hjemme. Det er så deilig å endelig kunne pynte med litt planter nå som det ikke lenger bor noen pus her. Da måtte jeg nemlig være litt forsiktig med det og sjekke at planten ikke var giftig. Den forrige monsen jeg hadde her brydde seg ikke stort om planter, men den lille pusen før der skulle smake på absolutt alt fra kaffe til vindusplanter. Hun hadde sin eget plass i drivhuset på en hylle over tomatplanten hun likte å tygge på.

Har også kjøpt meg denne rammen med plass til ni bilder. Det er lenge siden jeg bestilte bildene og hadde egentlig glemt av dem. Men da jeg var å hentet noen andre bilder lå de i fotobutikken fremdeles. Rammen er perfekt for små bilder og jeg har fylt den med instagram øyeblikk fra Athen. I fotobutikk kan du nemlig hente bilder ut direkte fra din instagram. Så det er superenkelt og koster ikke så altfor mye heller. Ramma kostet 250 kr fra Ahléns, som også er en overkommelig pris. Det er veldig koselig å kunne ha noen av sine favorittminner på veggen.

Ja, det ble nok en plante. Denne fikk jeg. Så ble det litt grønn farge i vinduet også.

#interiør #hjemme

Austenland

Tittel: Austenland og Midnight in Austenland (Austenland #1 og #2) / Forfatter: Shannon Hale / Utgitt: 2007 og 2012 / Forlag: Bloomsbury / Antall sider208 og 286 (på Kindle)  / Stjerner: 5/5

Dette er to bøker som har hjulpet meg gjennom en litt vanskelig periode. Det har vært en lettelse å forsvinne inn i disse artige fortellingene. Og som den Austenentusiasten jeg er slukte jeg dem en etter en. Så disse anbefales på det sterkeste for de som trenger litt pause fra hverdagen noen ganger. Samtidig tror jeg dette er bøker man enten vil elske eller hate. I mitt hode er de en blanding av typisk chicklit og Jane Austen (såklart). Det er ikke en sånn bok man plukker opp om man vil lese noe "bra" eller spennede, men heller når man føler for litt lett og koselig underholdning. Disse bøkene holder på å ta over som min litterære sutteklut etter Bridget Jones (særlig etter skuffelsen over Mad About the Boy) og de ble raskt fortellinger jeg vendte meg til da jeg trengte litt trøst. Jeg har faktisk rukket å lese den første boka to ganger allerede

Dette står om den første boken på Goodreads:

Jane Hayes is a seemingly normal young New Yorker, but she has a secret. Her obsession with Mr. Darcy, as played by Colin Firth in the BBC adaptation of Pride and Prejudice, is ruining her love life: no real man can compare. But when a wealthy relative bequeaths her a trip to an English resort catering to Austen-crazed women, Jane?s fantasies of meeting the perfect Regency-era gentleman suddenly become realer than she ever could have imagined.

Decked out in empire-waist gowns, Jane struggles to master Regency etiquette and flirts with gardeners and gentlemen?or maybe even, she suspects, with the actors who are playing them. It?s all a game, Jane knows. And yet the longer she stays, the more her insecurities seem to fall away, and the more she wonders: Is she about to kick the Austen obsession for good, or could all her dreams actually culminate in a Mr. Darcy of her own?

Den første handler altså om Jane Hayes som får denne ferien til Austenland og tenker at denne muligheten kan få henne til å legge fra seg Mr. Darcy og Austenbesettelsen. På dette stedet møter hun flere artige karakterer som godt kunne glidd rett inn i en ekte Austenroman. I Austenland er hovedfokuset en del på Pride and Prejudice, men Midnight in Asutenland er veldig inspirert av Northanger Abbey. Her er det Charlotte Kinder som tar turen til Jane Austens England. Denne historien er litt mørkere enn den første og er full av spøkelseshistorier, forsvinninger, et mord og et hemmelige rom.Det er vanskelig å velge en favoritt blandt disse to bøkene, men må jeg så vil jeg holde en liten knapp på Midnight in Austenland. Altså bok nummer to.Det har litt å gjøre med at Northanger Abbey er en av mine favoritter blandt Austenromanene. Sammen med Persuasion.

Håper på flere Austenlandbøker fra Shannon Hale Jeg.

Austenland ble forresten filmatisert i 2013.

Sommerdrømmer

Våren har endelig tatt turen nordover. Forhåpentligvis for å bli denne gangen. For bare et par dager siden dalte snøen ned utenfor vinduet mitt. Men jeg har funnet frem tøyskoene jeg kjøpte i London i høst og er fast bestemt på å bruke dem trofast i ukene fremover. Dagene er lyse og lange, farger har begynt å dykke opp i veikanten og kattene sitter tilfreds med lukkede øyne i sollyset. Våren vekker en glede i meg. En glede over å lese en velskreven roman, drikke en frisk lemonade og høre beroligende toner fra radioen. Jeg føler at jeg sakte våkner til liv igjen etter en lang og vanskelig vinter Om bare en månende er alle eksamner overstått og jeg har sommerferie. Sommerfuglene kiler i magen og jeg gleder meg til å kjenne lukten av sjøen og følesen av en gammel brygge under føttene. Humlene som rolig surrer i ørene mine mens jeg spiser polarbrød med kaviar på verandaen. Jeg gleder meg til uker uten bekymringer over studier eller arbeid. Jeg gleder meg til lange sommerkvelder og gå med lommelykt over grusen for ikke å tråkke på paddene. Jeg gleder meg til å samle vakre skjell på stranda og tenke at jeg skal bruke dem til noe fint. Jeg bare våknet i dag og kjente at jeg gledet meg.
summer 3
Summer 2
Summer 1

Half Bad av Sally Green

Tittel: Half Bad (Half Life Trilogy #1) / Forfatter: Sally Green / Utgitt: 2014 / Forlag: Viking Juvenile / Antall sider: 380 / Stjerner: 2/5

Dette står om boken på adlibris:

In modern-day England, witches live alongside humans: White witches, who are good; Black witches, who are evil; and sixteen-year-old Nathan, who is both. Nathan's father is the world's most powerful and cruel Black witch, and his mother is dead. He is hunted from all sides. Trapped in a cage, beaten and handcuffed, Nathan must escape before his seventeenth birthday, at which point he will receive three gifts from his father and come into his own as a witch--or else he will die. But how can Nathan find his father when his every action is tracked, when there is no one safe to trust--not even family, not even the girl he loves?In the tradition of Patrick Ness and Markus Zusak, Half Bad is a gripping tale of alienation and the indomitable will to survive, a story that will grab hold of you and not let go until the very last page.

Jeg hadde litt store forventninger da jeg startet på denne boken.Det skulle bli årets store påskebok. I løpet av de siste månende har den dukket opp både her og der på nettet. Dessverre så skuffet den litt. Den var helt grei. Jeg kommer sannsynligvis til å lese oppfølgeren. Men det haster ikke akkurat for min del. Jeg skulle ønske jeg likte karakterene bedre, men egentlig så er det ingen av de som har nådd helt frem til hjertet mitt. Hverken på godt eller vondt. I mangel på entusiasme orker jeg ikke skrive så mye mer om denne boken. Kanskje hadde jeg likt den om jeg var yngre og ikke så kritisk.

#bøker

hits