mai 2015

Sommeravslutning / Amatørbiblioteket

DIY kortmappe

Denne kortmappen er nestemann på lista over gamle DIY-prosjekter.

Dette trenger du:

♥ Fine tekstiler

♥ Plast

♥ Utklipt mønster

♥ Symaskin og strykejern

Her er mønsteret. Det inkluderer 1 cm sømrom. Her er det veldig viktig å bruke den cm som er lagt til for det skal bare et par mm til for at den blir for stor og da faller kortene ut.

Slikgjør du:

1. Klipp ut alle mønsterdelene.

2. Strykk kantene inn på bitene som skal være lommer og rundt plasten.

3. Sy en søm langs kantene du har brettet inn.

4. Legg lommene der de skal være og sy en søm helt neders. Sy den bakerse først, den må være litt lenger opp.

5. Legg rammen rundt plastlommen slik at du får den størrelsen du vil ha på den gjennomsiktige lomma. Syntes det var lettes å klippe ut rivevlieselin i den riktige størrelsen for å ha kontroll på størrelsen. Nål de på papiret og sy en søm rundt med 1,5 cm sømrom.

6. Klipp bort det overflødige stoffet rundt kantene.

7. Riv bort vlieselinen.

8. Nål fast plastikken og sy en søm så tett inn mot midten som du klarer. ca. 3-4 mm.

9. Klipp bort resten av plasten rundt.

10. Brett inn den kanten som skal være neders og sy en søm langs kanten.

11. Legg de to delene du nå har laget der de skal være. Du kan nåle de fast eller sy en søm på hver side for å holde de på plass.

12. Legg på stoffet som skal være utenpå rett mor rett, og slik at mønsteret blir riktig vei når du har mappen igjen. Som du ser på bildet så blir det opp ned.

13. Sy en søm rundt tre av kantene.

14. vreng den ut på rettsiden. Brett inn kantene på den åpne siden og sy en søm over så den holder seg igjen. Avslutt med å sy en søm langs hele kanten på mappen ca 0,5 cm fra kanten.

Greit å tøye litt i mappen når du er ferdig og stryke den for å klemme hjørnene helt flate. Husk å legge bakepapir både under og over når du stryker og ha lav varme på grunn av plastikken.

#DIY

Snødronninger og spøkelser / Amatørbiblioteket

Galaxy top / DIY

Jeg tenkte jeg skulle overføre de gamle DIY-innleggene mine til denne bloggen, det er lagt mye arbeid i dem så det er litt kjedelig om de går tapt. For ikke å overøse dere med masse gamle innlegg tar jeg gradvis. Så hver lørdag fremover blir det gjensyn med et gammelt DIY-prosjekt som forhåpentligvis kan inspirere. Disse går et par år tilbake så bildene er redigert litt annerledes enn de bildene jeg vanligvis legger ut i dag. Uansett, jeg starter med denne galaxytoppen! Jeg ser hele tiden ting jeg kunne gjort annelerledes så jeg tror jeg skal prøve meg på dette prosjektet en gang til. Resultatet havner nok her.

Eller galakse da. Det blir bare så mye kulere på engelsk. Sikkert på grunn av den x'en. Nesten en galakse iallefall. Synes jo selv det ble nokså likt. Likt nok til at jeg blogger om det liksom.


Dette trenger du

♠ En hvit topp

♠ Palett Tekstil spray i sort, blå, rosa og lilla

♠ Tekstilmaling i sølv

Så er det egentlig bare å spraye på fargen slik du vil ha det. Fant ut at det letteste var å begynne med sort og avslutte med rosa som er den lyseste. Sølvfargen kan du påføre med en svamp eller en pensel når sprayen har tørket. Og spruten fra flaskene havner overalt, men det er lett å fjerne med en våt klut. Så fikserer du ved å stryke (tydligvis skal den strykes på vrangsiden, men jeg gjorde ikke det og den ble like fin. Bare legg matpapir mellom). Vaskes på 40°C (24 timer etter malingen har tørket.

Hva synes dere?

#DIY

Bøker vi ikke liker / Amatørbiblioteket

Mars og april wrap-up

Jeg har ikke lest så forferdelig mye de siste månendene, derfor har jeg valgt å samle mars og aprilbøkene i ett innlegg. Her er det egentlig ganske mye forskjellig og det er jo litt artig å se at jeg ikke kun leser de "samme" bøkene om og om igjen.

1. The Secret Diary of Lizzie Bennet av Bernie Su og Kate Roric.

2. Fantastic Beasts & Where to Find Them av J. K. Rowling.

3. Double Booked for Death av Ali Brandon.

4. The Well of Ascension av  Brandon Sanderson.

5. The Darkest Part of the Forest av Holly Black

6. The Art of Frozen av Charles Solomon.

7. A Game of Thrones av Gerorge R. R. Martin.

Hva har dere lest?

What should I read next?

http://whatshouldireadnext.com/.  En morsom side som hjelper deg å finne ut hva du bør lese basert på bøker du liker.

Jeg bør lese The Black Prism av Brent Weeks, hva bør du lese?

Bruktbøker

Jeg har vært helt fortapt i eksamensoppgaver denne uken, så det har ikke vært mye spennede å lese på denne bloggen. Uansett, for at par uker siden var jeg på en liten bruktbokjakt og her ser dere resultatet. Er spesielt med boken om akvarellteknikker, det er masse nyttig i den og jeg har allerede testet ut et par nye teknikker allerede. Jeg husker ikke helt prisen, men det ble under hundrelappen for alle sammen.

hits