juni 2014

Et helt halvt år

Tittel: Et helt halvt år (Me before you) / Forfatter: Jojo Moyes / Utgitt: 2014 [2012] / Forlag: Bastion Forlag / Antall sider495  / Stjerner: 5/5

Jeg fikk sommerferie tidligere enn forventet og er godt i gang med sommerkosen. Årets første sommerbok ble Et helt halvt år, eller Me Before You om du vil. Jeg var utålmodig og klarte ikke vente til boken var ledig på biblioteket så jeg kjøpte meg den selv. Men hallo, det var 6 måneders ventetid og jeg ville jo lese den i løpet av sommeren. Og jeg fant den på 80% på Notabene så jeg føler jeg er litt unnskyldt. Det er en kjempefin historie, men jeg må bare advare dere. Den gir deg en liten klump i halsen lenge etter at siste side er lest og boken er lukket. Da jeg var ferdig klarte jeg ikke å bestemme meg for om jeg ville klemme boken tett mot brystet eller hive den i veggen med sammen med et stygt utrop eller to. Jeg vet enda ikke helt hvordan jeg skal forholde meg til boken følelsesmessig. Moyes leker virkelig med følelsene mine her. Det eneste jeg vet er at den vekket sterke føleser og kjærlighet ovenfor karakterene. Den sjarmerte meg helt i senk og kommer til å få en hedersplass i bokhylla mi.

You only get one life. It's actually your duty to live it as fully as possible.

Om boken:

Lou Clark vet en god del.
Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden.
Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri.
Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

 

Boken er veldig lettlest til tross på at den er på nesten 500 sider, men skriften er passe stor og historien er god så sidene forsvinner lett. Det tok meg to dager å lese den. Jeg hadde tenkt å bare begynne litt, og fortsette å lese når jeg dro på sommerferie. Men da jeg først var i gang klarte jeg ikke legge den fra meg. Har alt befalt et 2-3 stykker å lese denne boka i sommer. Jeg kunne sikkert krevet tusen ord til om denne boken, men nå må jeg pakke kofferten.

♥ ♥ ♥

Det var altså ganske lang ventetid på biblioteket, noe det sikkert er flere steder. Men om dere ikke finner den på salg har boken også kommet i pocketutgave så dere trenger ikke nødvendigvis grave så dypt i lommeboka for å eie et eksamplar.

#bøker #litteratur

hits