juli 2014

A Great and Terrible Beauty



Tittel: A Great and Terrible Beauty (Gemma Doyle #1) / Forfatter: Libba Bray / Utgitt: 2003 / Forlag: Ember / Antall sider: 403  / Stjerner: 5/5

"Because you don't notice the light without a bit of shadow.

Everything has both dark and light.

You have to play with it till you get it exactly right."

A Great and Terrible Beauty er en bok som har ligget alt for lenge i TBR lista mi på goodreads. Så jeg tok meg sammen og sendte den inn som et bestillingsforslag til biblioteket. Og tenk, etter bare et par dager hadde de bestilt den. Nå er den altså mottatt, lest og elskeeet av meg. Jeg KAN bare IKKE vente med å få kloa i neste bok i triologien. For jeg trenger liksom å vite hvordan historien fortsetter, sånn asap liksom.

Boken bekrefter det jeg allerede hadde en mistanke om. Nemlig at jeg elsker Libba Bray. Jeg slukte Deviners i begynnelsen av januar, men har ikke somlet meg til å plukke opp noen av hennes andre romaner før nå. Jeg vet ikke egentlig helt hva jeg skal si om denne boken. Jeg likte plottet, jeg elsket karakterene, de var godt beskrever og ble ikke bare krakterklumper som man ikke får så mye ut av. Jeg likte stilen boken var skrevet i og jeg elsket elsket Gemma! Boken er også satt til slutten av 1800-tallet. Jeg liker ofte bøker hvor handlingen foregår på 1800-tallet eller ble skrevet i den perioden så det var et stort pluss for min del.

It's 1895, and after the suicide of her mother, 16-year-old Gemma Doyle is shipped off from the life she knows in India to Spence, a proper boarding school in England. Lonely, guilt-ridden, and prone to visions of the future that have an uncomfortable habit of coming true, Gemma's reception there is a chilly one. To make things worse, she's been followed by a mysterious young Indian man, a man sent to watch her. But why? What is her destiny? And what will her entanglement with Spence's most powerful girls and their foray into the spiritual world lead to?

Instagrambilder fordi kameraet mitt ikke fikk plass i vesken min og ble lagt igjen hjemme hos mamma. Jeg har lest masse fine bøker i sommer som jeg har lyst til å dele med dere, men har vært opptatt med flytting, jobb og hyttetid.

#bøker #sommer

Ti små negerbarn

Tittel: Ti små negerbarn (And Then There Were None/ Ten Little Niggers) / Forfatter: Agatha Christie / Først utgitt: 1939 / Stjerner: 5/5

Ti små negerbarn er tittelen på et barnerim som forteller om hvordan ti barn blir tatt av dage. Nøyaktig etter samme oppskrift mister hovedpersonene i denne boken livet. Ti mennesker - samlet på en øde øy - blir myrdet en etter en. Ingen vet hvem som er morderen er eller hvor han skjuler seg. © DnBB AS

Boken er kjent som Agatha Christies mesterverk og det er kanskje ikke så rart. Det er en liten bok med et handlingsforløp som er både enkelt og fengslende. Jeg elsker denne type krim hvor handlingen utspiller seg i et "lukket rom". I dette tilfellet en øy. Jeg elsker også utgaven min av boken. Det er kjøpt for en tyver på loppis og sidene har fått en del flekker som gjør boken fryktelig sjarmerende. Det jeg likte best ved boka var at jeg ikke følte meg som en tilskuer, men jeg følte meg nesten som en av personene på denne øya. Like uvitende som alle andre om hvem som står bak. Skulle ønske jeg kunne hviske boken ut av hukommelsen for så å lese den på nytt.

Det var en herlig bok å ta meg seg på ferie. Det går ann å legge den fra seg og plukke den opp når det passer, og det tar ikke hundre år å komme seg inn i handlingen. Pluss at det er jo litt deilig å lese om skumle greier når du ligger trygt i solstolen med iste og en god venninne. :)

 #bøker

Bringebærpiken

Tittel: Bringebærpiken (Christmas at Tiffany's) / Forfatter: Karen Swan / Utgitt: 2013 [2011] / Forlag: Apropos / Antall sider: 542  / Stjerner: 1/5

Cassie er midt i feiringen av sin tiårs bryllupsdag, og har huset fullt av gjester, da hun oppdager at mannen er utro. Og ikke bare det; det viser seg at haner faren til den fire år gamle sønnen til hennes beste venninne. Sønderknust flykter hun fra en beskyttet tilværelse i det landlige Skottland. Kelly, Anough og Suzy, venninnene hennes fra skoledagene, bestemmer at Cassie skal bo hos dem etter tur, fire måneder hos hver i New York, Paris og London. Sakte men sikkert finner Cassie fotfeste i sin nye tilværelse, og skaper seg et liv fjernere og fjernere fra mannen som lovet henne evig kjærlighet. Bringebærpiken er en fengslende, romantisk og hjertevarm roman om vennskap og en ung kvinne på søken etter sine egne verdier, sine innerste ønsker og hvem hun egentlig er

♥ ♥ ♥

Jeg plukket opp denne boken i håp om en skikkelig god sommerlesning. Gjett om jeg ble paff da jeg oppdaget av orginaltittelen var Christmas at Tiffany's. Den engelske forsiden er skikkelig julete med snø og kalde farger, mens den norske er veldig sommerlig. Ikke fikk jeg noen spesiell julefølese av å lese den heller. Men så skumleste jeg halve boken fordi den var så fryktelig kjedelig. Karen Swan er tydeligvis en chicklitforfatter og på goodreads har bøkene hennes fått veldig bra ratings. De fleste ligger faktisk på rundt fem stjerner, så det er sikkert ikke dårlige bøker, bare ikke noe for meg.

Dette ble litt for mye chicklit-klisjé for min smak Karakterene og historien var veldig forutsigbar og da er det ganske kjedelig å komme seg gjennom over 500 sider. Den kunne nok med hell blitt kuttet ned med minst 200 sider. Til og med språket fant jeg litt uinspirert (den norske oversettelsen altså). Men damen i bokhandelen roste denne boken opp i skyene, så det er nok mange der ute som kan sette pris på denne. Jeg hadde kanskje også litt feil forventninger til romanen og jeg synes ikke chicklit skal være såpass tunglest.

Hva leser dere på nå i sommertiden?

#bøker

hits