juli 2015

Tekstilbokstaver / DIY

Jeg har hatt disse bokstavene liggende i snart et år, så det var på tide å få gjort noe med dem. Jeg har jo et lite oppryddingsprosjekt på gang. Håper dere liker videoen. Det eneste problemet mitt nå er at jeg ikke har noe sted å ha bokstavene.

#DIY

Mitt rom

Jeg flyttet for en månende siden og nå har det meste kommet på plass. Jeg venter fremdeles på et par ting i posten som ikke har kommet. Grr. Men uansett, jeg har laget en liten video av mitt nye bosted.

Prosjekt

Jeg har masse tekstiler, rester, klær, småting og alt mulig rart stappet ned i diverse esker. Prosjektet mitt nå er å ikke kjøpe noe nytt, men bruke opp alt jeg har. Så jeg skal dykke ned i rotet mitt og forhåpentligvis skape noen nye fine ting. Jeg har så mange ideer og planer som aldri blir noe av. Så jeg skal prøve å ta tak i alle mine planlagte prosjekter og få ting gjort. Det blir digg med litt mer plass her hjemme også!

#diy #hobby #søm

Puter med gullmønster / DIY

En superenkel måte å få litt forandring er å bytte trekk på pynteputer. Jeg har tre slike puter i senga mi som også fungerer litt som sofa. Det er iallefall der jeg sitter å ser på tv.

Dette trenger du:

Jeg har linket til produktene jeg har brukt. Tekstilene mine er fra Panduro, bortsett fra det rosa som er fra Stoff og Stil.

Slik gjør du:

Klipp ut et forstykke på 50 x 50 og to bakstykker på 50 x 35 (ca).

Tegn mønstret du vil ha med en tusj på sjablonpapiret og skjær det ut med en kniv på skjærebrettet. Jeg brukte linjal når jeg skjærte for å få helt rette linjer.

Fest sjablonen på forstykket med spraylim og bruk en svamp til å påføre malingen.

Fikser malingen ved å stryke over med et matpapir i mellom. Les på boksen med maling du bruker.

Dette er stykkene du har nå. Et forstykke og to bakstykker.

Brett inn kanten på den ene siden på begge bakstykkene. Du kan nåle eller lime og sy en søm for å feste. Så legger du forstykket med trykket opp. Deretter legger du bakstykkene med den rette siden ned mot forstykket. Siden med den insydde kanten skal ligge mot midten. Sy rundt hele firkanten, vreng og ferdig.

    

Jeg sydde den blå og rosa puta på samme måte, men jeg hadde to forskjellige farger på bakstykkene. Jeg synes det ble så fint at jeg valgte å bruke den med baksiden frem. Jeg liker å sy puter på denne måten, man må bruke litt ekstra stoff, men man trenger heller ikke å kjøpe glidelåser til alle putene.

    

 Hva synes dere?

#DIY #interiør

Puteplaner

    

Jeg er holder for tiden på med et lite puteprosjekt. Er lei av de gamle trekkene så bestemte meg for å sy noen nye så  jeg kan bytte litt på. Så det vil komme et lite DIYinnlegg om noen dager, det er jo så lenge siden sist. Prosjektet møtte litt motstand da jeg i går fant ut at jeg ikke eier et strykebrett her jeg bor nå. Jeg lagde en provisorisk løsning av en treplate og et tykt stoff, men det funket ikke så bra som jeg hadde håpet. Jeg må nok gå på strykebrettjakt i dag.

#interiør

Sommerbøker - Orange is the New Black

Tittel: Orange is the new black / Forfatter: Piper Kerman / Utgitt: 2014 [2010] / Forlag: Kagge / Antall sider: 365 /  Stjerner: 2/5

Jeg har egentlig hatt litt lyst til å lese denne boka ganske lenge fordi jeg elskerelsker netflixserien. Så nå i sommer følte jeg at det var på tide. Denne boken trenger nok ingen stor introduksjon da det skal godt gjøres å ikke ha fått med seg alt fuzzet rundt Orange is the new black-serien. Men jeg kan gjøre et lite forsøk. Kvinnen Piper blir satt i fengsel for en forbrytelse hun begikk for mange år siden. Hun bar en koffert med narkopenger for kjæresten sin. Hun må sone femten måneder i et kvinnefengsel. Boken blir beskrevet som en slags memoarfortelling fra dette oppholdet.

Det var en helt OK bok. Men det var veldig mye jeg savnet. Skildringene hennes av fengslet og menneskene i det er liksom litt bleke. Jeg klarer ikke se det for meg. Alt blir beskrevet kort og overfladisk før man bare går videre. Det skjer ikke noe videre dramatisk og spennende heller. Det var kanskje dumt å se serien før jeg leste boken. Serien er en fiktiv fortelling med masse drama og action. Virkeligheten blir litt blek i forhold. Alt i alt virket det som Piper hadde et helt greit fengselsopphold. Selvfølgelig er det en del kjipe ting som man må forholde seg til og man får virkelig ikke lyst til å sitte i et kvinnefengsel. Men det er interessant å få et innblikk i denne fengselshverdagen, så om det er dette som interesserer deg er den en fin bok å lese.

#orangeisthenewblack #litteratur #bøker

Sommer i Norge

Det blir ikke så fryktelig mye sommerferie på meg i år. Det blir iallefall ikke mye reising. Fryktelig godt vær har det heller ikke vært. Men det gjør ikke noe. Jeg har flyttet i nytt hus og sommerplanene mine består av å arbeide, lese bøker, gå turer ved vannet og sysle med hobbyprosjektene mine. Men for øyeblikket har jeg litt fri faktisk, her er noen bilder fra de siste dagene på hytta. Jeg spilte Yatzy, leste Hemingway i fjæra, gikk på tur og løste kryssord. De vanlige hyttetingene altså.

https://farm1.staticflickr.com/489/19439464241_eb17d7000f_o.jpg    

    

#sommer

hits