oktober 2015

Leading Ladies

Her om dagen mottok jeg min først boks fra Owlcrate. Jeg hadde ganske høye forventinger til denne boksen siden månedens tema var "Leading Ladies". Det var så sykt morsomt å åpne boksen for hver eneste lille ting jeg fant oppi den var helt fantastisk. Owlcrate er en boks man får en gang i månenden som inneholder en ny YA bok pluss en del godsaker for bokelskere. Denne esken koster ca. 244 NOK, og frakten kommer i tillegg.

Boken jeg fikk heter Dumplin' og er skrevet av Julie Murphy. Jeg gleder meg til å lese den for den virker utrolig morsom. Det er litt varierende meninger om den på goodreads, men jeg skal gå inn i den med et åpent sinn.

I tillegg til boken fikk jeg også et par fine ting. Blant annet en Daenerys nøkkelring som jeg helt tilfeldigvis nettopp hadde kjøpt til meg selv da jeg var i New York forrige uke. Men det gjør ikke noe for den ene vil bli en fin julegave, eller kanskje jeg vil prøve meg på en Game of Thrones konkurranse her på bloggen om det er stemning for det. Jeg fikk også et superfint smykke med en pil (jeg kan tenke meg at den skal minne om Katniss) og to Hermione prints. Det ene hadde jeg faktisk som bakgrunnsbilde på mobilen veldig lenge så jeg ble superglad for å få det i litt kvalitetspapir. Jeg tenker å finne en fin ramme til det så jeg kan ha det lenge.

Til slutt fikk jeg dette fine tøynettet inspirert av Divergent. Jeg likte ikke egentlig slutten på denne serien, men jeg kan drømme meg tilbake til den gangen jeg leste den første boka og ble helt hekta. Det minner meg på om at jeg har en Erudite t-skjorte liggende et sted. Den må jeg forsøke å finne en dag.

#bøker #owlcrate

Red Rising

Tittel: Red Rising (Red Rising #1)  Forfatter: Pierce Brown / Utgitt: Januar 2014 / Forlag: Del Rey / Antall sider: 382 /  Stjerner: 3/5

Jeg lånte denne av en venninne i sommer. Det vil si jeg tok boken ut fra bokhylla hennes mens hun var på sommerferie.

Om boken

The Earth is dying. Darrow is a Red, a miner in the interior of Mars. His mission is to extract enough precious elements to one day tame the surface of the planet and allow humans to live on it. The Reds are humanity's last hope.

Or so it appears, until the day Darrow discovers it's all a lie. That Mars has been habitable - and inhabited - for generations, by a class of people calling themselves the Golds. A class of people who look down on Darrow and his fellows as slave labour, to be exploited and worked to death without a second thought.

Until the day that Darrow, with the help of a mysterious group of rebels, disguises himself as a Gold and infiltrates their command school, intent on taking down his oppressors from the inside. But the command school is a battlefield - and Darrow isn't the only student with an agenda.

Jeg likte boken ganske godt, men jeg likte ikke hovedpersonen. Plottet var spennende og du fikk litt følelsen av Hunger Games så jeg kan forstå at folk sammeligner Red Rising med den. Etter hvert skulle jeg egentlig ønske at handling utspilte seg litt raskere, jeg var så spent på å se hva som om til å skje hva som vil skje videre. Så jeg må vel ta med tid til å lese neste bok også.

Dette blir et kort innlegg for jeg snakker masse om denne boken i siste episode av Amatørbiblioteket. Klikk her for å høre.

#bøker #redrising #youngadult

hits