november 2014

Black Ice

Tittel: Black Ice / Forfatter: Becca Fitzpatrick / Utgitt: Oktober 2014 / Forlag: Simon & Schuster Books for Young Readers / Antall sider: 400 (Kindle Edition)Stjerner: 4/5 

Denne boka har fått veldig veldig variende anmeldelser av andre lesere på goodreads. Jeg har sett flere som argumenterer hardt for at det er en av de værste bøkene de har lest og ramser opp den ene grunnen etter den andre om hvorfor ingen engang burde tenke på å plukke opp denne boka. Derfor var det litt vanskelig for meg å klare å samle tankene mine om hva jeg burde tenke om den. Var den virkelig så dårlig? Men alt i alt er disse meningene veldig subjektive og gjelder ikke for alle, for fakta er at jeg slukte Black Ice. Jeg stoppet bare for å fylle på med pepsi max og smågodt og en dopause. Jeg likte hovedkarakreren, boken var grusomt spennende gjennom hver eneste side, jeg klorte meg fast i sofaputene gjennom de siste kaptilene og håpet-håpet-håpet at dette skulle gå bra. Så jeg sov på det og bestemte meg for å gi boken 4 av 5 stjerner. Alt fra 3 og oppover er for meg bøker jeg likte og anbefaler videre.

For å gå litt videre til hva boken handlet om. Hovedpersonen Britt Pfeiffer og hennes bestevenninne  er på vei opp i fjellet for en backpacking-ferie med bestevenninnes kjæreste og bror som også er Britts tidligere kjæreste. På vei til hytta blir de overrasket av en snøstorm, bilen kommer ikke videre og de må forlate den i håp om å finne hjelp. Etter en time finner de endelig en hytte hvor de kan søke ly. Men Britt skjønner snart at noe ikke stemmer. De to mennene i hytta er kriminelle på rømmen også fanget av snøstromen og mangel på utstyr. De er villige til å gjøre hva det skal være for komme seg vekk og tvinger Britt til å guide de ned fra fjellet ved mot at hun skal få gå fri. Britt oppdager nye bevis på mord og forsvinninger som har funnet sted på fjellet det siste året og dette kan gjøre enn til et offer om hun ikke spiller kortene sine rikig. Det er vanskelig å skulle fortelle hva en bok handler om uten å avsløre for mye. Så jeg stopper der. Den er altså veldig spennende og det er ikke alltid like lett å skjønne hvem man skal stole på.

Om du er på utkikk etter en skikkelig god GOD bok så ville jeg styrt unna, men liker du thrillere og YA tror jeg virkelig du vil finne denne boka underholdende.

Dere kan se boktraileren her. Den er litt teit, pluss de har kuttet ut venninnen som var med i bilen.

Men vær så snill å se denne fantastiske bokanmeldelsen!#bøker #blackice

Råta

Tittel: Råta (Ravneringene #2) / Forfatter: Siri Pettersen / Utgitt: Oktober 2014 / Forlag: Gyldendal / Antall sider: 504Stjerner: 5/5

Jeg leste Odinsbarn for vel et år siden. Det var iallefall helt i begynnelsen av 2014. Den ble anbefalt av en venninne og flink som jeg er lånte jeg den med meg hjem fra biblioteket. Jeg likte boka nokså godt, den var grei underholdning. Jeg ser på goodreads at jeg har gitt den 4 av 5 stjerner. Lurer på om jeg ikke var litt i ørska da jeg ratet den for jeg tror for meg at den ligger på mer 3 av 5. Uansett, då Råta kom for ikke så alt for lenge siden ble jeg fristet til å kjøpe meg både den og Odinsbarn. De er jo så sykt fine og nå står de begge å flotter seg i bokhylla mi. Uansett, Råta var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k! Jeg fant den mye mer spennende en den første boka og synes den hadde mer spennende karakterer. Altså noen av dem var jo de samme, men jeg likte de bare mye bedre i Råta. Det var ganske kjipt å være ferdig med den, jeg glemte det faktisk et øyeblikk hvor jeg satt på bussen på vei hjem fra jobb og gledet meg til å lese. Så kom jeg på at jeg fullførte den dagen før så det var jo litt leit.

Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne når det kommer til å fortelle hva boken handler om så dette er hentet fra goodreads. Det er forsåvidt det samme som står på bokens bakside.

Tenk deg å være jaget i en ukjent verden.
Uten identitet. Uten familie. Uten penger.
Alt du har er en menneskejeger, en likfødt,
og en grim, gryende visshet om hvem du er.

Hirka er strandet i en døende verden, dratt mellom menneskejegere, likfødte og lengselen etter Rime, vennen hun ville gitt alt for å se igjen. I vår urbane virkelighet er hun fritt vilt. Men kampen for å overleve blekner mot det som kommer, når hun innser hvem hun er. Kilden til råta har tørstet etter frihet i tusen år. En frihet bare Hirka kan gi.

Jeg vet faktisk ikke helt hva mer jeg skal skrive om den. Den var så bra, så bra, men om jeg vil jo ikke avsløre noe særlig. Spesielt siden det er bok nummer to. Så ja, jeg venter i spenning på neste bok for å si det sånn....

#bøker

hits