desember 2014

Desemberøyeblikk

Fire desemberfavoritter

♥ Myke tøfler og fleecebukser med julete motiv. 

♥ Denne glitrende negellakken fra Barry M.

♥ Jeg ser julefilmer i ett sett gjennom hele desember. Ny i samlingen i år er Reisen til Julestjernen

♥ Miss Dior parfymen min. Jeg går som regel for litt lettere dufter, men nå i mørketiden har jeg forelsket meg i denne på nytt. 

#jul

Desemberveska

Her er det jeg har bært rundt i veska i desember. Det bærer en smule preg av juletida.

Notatbok. Her holder jeg styr på julegaver og andre lure ting. Jeg bruker den egentlig til alt, men mest for å få tankene mine ned på papiret. Mobil. Såklart. Lommebok. Jeg har de viktigste kortene i mobilmappa, men trenger plass til småpenger og litt annet. Bok. Jeg må ha noe å lese når jeg venter på bussen.

Klokke. Jeg liker å ha klokke på jobb, men den er litt stor så resten av tiden havner den ofte i veska. Lepomade: Ikke bare en, men tre hadde jeg i veska da jeg tømte den. Bruker alle litt om hverandre. Tyggis: greit å ha.

iPod. Så jeg kan høre på lydbok på bussen. Boots body mist. Jeg kan ikke bruke parfyme på jobb, men litt godlukt må jeg ha. Også lukter den supergodt da. Håndkrem. Hendene blir tørre når det er kaldt. Denne er fra Hellas. Tangle Teezer. Til bustehåret mitt.

Jelly Beans. Det er fint å ha litt godt i en stressende tid. Nesespray. Fordi allergi. Pleier å være innom et hus fult av katter. Brodder. Fordi jeg er en kløne på isen.

Nisselue. Bruker nisselue på jobb, det er superkos. Vannflaske. Greit å ha.

Her er veska jeg bruker. Kjøpt på Asos tror jeg en gang i tiden. Den har begynt å falle litt fra hverandre, men i desember har jeg vært avhengig av en veske med god plass og har  måttet legge min litt mindre veske bort for en stund.

#jul

Årets julegenser

Årets julegenser er lyseblå med en julepingvin på. Den er så sykt søt. Jeg har også en mørkeblå som jeg kjøpte i fjor som jeg har brukt ganske flittig gjennom hele desember.

Pepperkakekos

Satt meg ned i går og pyntet de få pepperkakene jeg har bakt i år. Er ikke så glad i hjemmebakte pepperkaker, men det er koselig å pynte. Den beste pynten er mini marshmallows og smarties.

#jul

Juleønsker

Julegavetips til de som har alt

Kjøp ting som blir satt pris på og brukt av de fleste. Godt syltetøy, kaffe, te, mandler, julegodt, lys osv. Det var iallefall det jeg fant ut var mest riktig for de jeg skulle lage gave til. Kjøp et fint brett eller fat og fyll på med godsakene og pakk det hele pent inn. Jeg satte en dobbelt teip bak tingene så de ikke skulle falle helt ut av kurs innen julaften.

Jeg kom ikke egentlig opp med dette selv, men jeg så det i en butikk. Synes det var en så god gaveidé å fylle et brett med bruksting og pakke det litt pent inn. Perfekt til besteforeldre eller andre personer som egentlig har alt de trenger og derfor er helt umulige å finne på julegaver til. Dette blir iallefall satt pris på og brukt. Var ganske stolt over meg selv da jeg var ferdig. Og gaven kom på ca. 300 kr som er en grei pris når det er til to personer. Man kan egentlig gjøre dette så dyrt eller billig som man vil. Brettet i seg selv betalte jeg faktisk kun 19 kr for på Clas Ohlson!

#jul #julegave

Små desembergleder

♥ Duftlys med appelsin.

♥ Kakao med krem i disneykrus.

♥  En lånt bok. 

♥ Kanelsnurr med en snurrig og super venninne.

♥ Søt julepynt. 

#jul

Juleinspo fra 2013

Duften av desember

Jeg er litt i overkant glad i i duftlys. Har lenge vært på jakt etter noen som ligner litt på Yankee Candles "Kitchen Spices" som jeg hadde i fjor, men det har ikke egentlig vært å finne. Men jeg har funnet en del fine erstatninger som virkelig lukter jul. Jeg har funnet ut at duftlys med appelsin eller mandarin lukter veldig julete, kanel er også en vinner hos meg. På letingen fant jeg og min duftlysvenninne Birgit også ut at de som luktet virkelig jul var de dyre lysene til 200-300 kroner. Så dette er de litt mer prisvennlige lysene som absolutt er deilige de også.

Jeg kjøpte dette lyset på Åhléns etter anbefaling fra Birgit. Det var utsolgt en liten stundt, men til slutt klarte jeg å få tak i en. De har denne duften også i en pakke med telys, som egentlig er ganske perfekt for da trenger du ikke huske å blåse ut lyset etter noen timer. Jeg liker denne kjempegodt fordi den ikke er så veldig søt.

Disse lysene er fra Kremmerhuset. Jeg husker ikke helt nøyaktig hva de skulle lukte, men det lilla var noe med kanel og det røde var noe med tranebær. Jeg har brent det røde en del på badet og det gir en skikkelig koselig juleduft.

#jul #lys

Smykker til jul

For et par år siden kjøpte jeg en haug med glass, medaljonger og lenker for å kunne lage smykker. Jeg hadde nesten glemt litt av dem, så lenge siden er det jeg har brukt dem. Jeg har ikke vært så kreativ det siste halvåret da jeg har bodd i en knøttliten hybel og har måttet sette alle symaskiner og tekstiler et annet sted.

Uansett, i år har jeg laget en del smykker for å gi i julegave. I stede for å printe ut bilder selv har jeg klippet ut av diverse blader. Printeren har vært tom for blekk i sikkert et halvt år og jeg er for blakk til å spandere nye på den.

Smykkesettene er kjøpt på etsy, det er flere butikker som selger dem. Det er superenkelt og det blir jo veldig fine gaver. Jeg har også laget noen med bilder av bittesmå familiemedlemmer i. Det eneste som kan være en liten utfordring er å bli kvitt luften mellom bilde og glass, men øvelse gjør mester.

#jul #julegaver #diy #smykker

Pepperkakehus

I år har det blitt dårlig tid med planlegging av pepperkakehus. Jeg har masse jobb i tillegg til at jeg holder på å flytte, så noen store greier blir det ikke i år. Men jeg skal lage et lite ett på torsdag som kan få stå på kjøkkenbenken hos mormor for jeg har ikke kjøkkenbenk selv. Kjøkkenet mitt er inni et skap liksom. Her er pepperkakehusene fra tidligere år. Det har liksom blitt litt tradisjon å poste dem.

2013 - Dvergenes Hytte

 

2012 - Wuthering Heights

2010 - Hogwarts  http://bloggfiler.no/radiobiler.blogg.no/images/352923-12-1352133702324.jpg

#jul #pepperkakehus #baking

hits